Fra supermiss til superhelt

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Først bommet Michael Mifsud på en megasjanse like før slutt. Så dukket han opp fra intet, sikret tre poeng mot hatlaget og solid heltestatus.

23.05.05 09:54

HER KAN DU SE MÅLENE

LILLESTRØM - VÅLERENGA 2-1: Lørdag jublet han over Maltas overraskende andreplass i Melodi Grand Prix, søndag var han ekstatisk etter å ha blitt overtidshelt mot erkerival Vålerenga. Men da snaue tre minutter gjensto var syndebukk et mer nærliggende begrep å bruke om Michael Mifsud:

I en ellers sjansefattig kamp slo Robert Koren en glimrende pasning inn ved straffemerket hvor han fant en umarkert Mifsud, og fra ti meters hold hadde malteseren god tid til å trille ballen inn i det folketomme Vålerenga-buret.

Men:

Ballen håpløst til side for mål, hånende latter fra Klanen, og mang en spiller større enn han selv – de fleste, i og med at malteseren bare strekker seg 164 centimeter over bakken – ville ha latt seg knekke.

Ikke Mifsud.

Den 24 år gamle LSK-spissen lot seg ikke affisere, og jobbet ufortrødent videre. To minutter på overtid kom belønningen.

- Jeg glemmer alltid de sjansene jeg bommer på, og jobber heller hardere for å score på den neste muligheten.

Det klarte han da stadionuret hadde stoppet på 90 minutter, og det var gått to minutter av tilleggstida. Daniel Fredheim Holm rotet det til for seg selv, Arni Gautur Arason gled, og en kald Mifsud kunne sette ballen i det åpne målet.

- En herlig følelse, innrømmer den kjappbeinte malteseren. - Mitt tredje mål for Lillestrøm, og det målet som har gitt meg størst glede. Lillestrøm-fansen gav oss en voldsom støtte i dag, og det var stort å kunne betale dem tilbake på denne måten, sier Mifsud.

Satser på tittel
Etter en trøstesløs sesong under Arne Erlandsens ledelse i fjor, med lite spilletid og null nettkjenninger, har det endelig løsnet for Mifsud. Fem scoringer på de siste seks kampene, tre av dem i serien, har det blitt, og nå får han skryt.

- Michael (Mifsud) gjorde en stor jobb i dag. Det var svært vanskelig for ham siden han startet alene på topp, men han gav stopperne deres en tøff kamp hele kampen igjennom, skryter LSK-sjef Uwe Rösler.

Og nå har hurtigtoget fra Sør-Europa tro på at det kan bli flere scoringer i år. Svært mange, faktisk.

- Det er ingen grunn til at jeg ikke skal kunne bli toppscorer, påstår han. Før han flirer i god klisjestil:

- Men selvfølgelig er det viktigere at laget vinner enn at jeg scorer¿

- Flaks
Mot Vålerenga skjedde begge delene, men trener Uwe Rösler innrømmer at akkurat det ikke var helt fortjent.

- Vi var litt heldig i dag, spesielt i episoden som fører til vinnermålet. Men slike ting utjevner seg over tid, spesielt mot Viking var vi svært uheldige.

Mot Vålerenga lyktes taktikken fullstendig, og tyskeren er spesielt imponert over måten hans skadeskutte mannskap gjennomførte kampen på.

- Vi var slitne i dag, det var tydelig. Til tross for at vi har seks spillere borte og kun en mann med eliteserie-erfaring på benk, så får vi til dette, og det er meget gledelig. Backene til Vålerenga ble effektivt tatt ut, og Kasey Wehrmann hadde en fantastisk kamp hvor han fikk stoppet Ardian Gashi fullstendig.

- Dessverre mister vi ham i neste kamp på grunn av det gule kortet mot slutten, men forhåpentligvis har vi tilbake Pål Steffen Andresen og Sasa Radulovic, avslutter den populære Lillestrøm-treneren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.