Gå til sidens hovedinnhold

Fra sykkel til følgebil

Stéphane Augé ombestemte seg.

Bruddsterke Stéphane Augé fikk nye tanker mot slutten av året. Han bestemte seg rett og slett for at han hadde slitt nok på sykkelsetet.

36-åringen hadde fremdeles ett år igjen av kontrakten sin hos Cofidis, men fikk lagets aksept for å bli oppgradert til sportsdirektør allerede nå.

- Stephen fortalte meg at han var i tvil og at han hadde et ønske om å bli sportsdirektør. Da jeg fikk grønt lys av lagledelsen, ga jeg ham et tilbud. Han har kvalitetene som trengs, og i tillegg har han enorm rutine og karisma, forteller manager Eric Boyer i Cofidis til sudoest.fr ifølge velonation.com.

Aggressiv tourrytter
Augé har totalt 11 sesonger bak seg som proffsyklist. De to første i Festina, deretter et år i Jean Delatour – før Crédit Agricole og Cofidis (siden 2005) har betalt lønna hans.

Veteranen har tidvis imponert som en klatresterk bruddrytter. Han har blant annet stukket av med etappeseirer under Tour de Limousin og Tour of Poland.

I Tour de France har han ledet klatrekonkurransen to ganger, og ble kåret til den mest aggressive rytteren under 1. etappe i 2007.

- Passer perfekt
Boyer mener rytterbakgrunnen gir Augé unike egenskaper når han nå bytter sykkelen ut med følgebilen.

- Hvem passer bedre når det gjelder å plukke opp humør og dagsform i gruppa? Han vet eksakt hva hver og en av rytterne i gruppa er kapable til å prestere, mener manageren.

Augé selv har åtte innholdsrike Tour de France-opptredener bak seg. Nå gleder han seg til å ta fatt på sitt nye virke:

- Jeg ønsket å avslutte karrieren med stil, og ville gjerne gjøre et valg når det passet meg. Jeg ønsker å dele min erfaring med yngre ryttere, og dét gjør denne jobben enda bedre. Cofidis-fibrene sitter i meg, avslutter Augé overfor sudoest.fr.

PS! Også Nicolas Portal har tatt steget fra rytter til sportsdirektør foran denne sesongen. Portal er ny sportsdirektør i Team Sky. Neste år følger kanskje Kurt Asle Arvesen de samme sporene.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene