Fra sykkelsetet til departementsjobb

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tour de France-etappevinner blir ikke å se i proffsirkuset igjen.

13.10.11 19:18

Husker du Kim Kirchen?

Syklisten fra Luxembourg hadde sine beste år på sykkelen i 2007 og 2008, da han bar den gule trøyen i Tour de France, vant en etappe i rittet og klassikeren La FLeche Wallone.

Kirhcen startet sin profesjonelle karriere i Fassa Bortolo før han syklet for T-Mobile og Katjusja.

I juni 2010 ble livet til den talentfulle syklisten snudd på hodet da han ble rammet av et hjerteinfarkt på sitt hotellrom i forbindelse med Sveits rundt. Etter dette lå han i kunstig koma og var innlagt på sykehus i tre uker.

33-åringen var lenge klar på at han ville tilbake på sykkelen, men nå virker det som om at han har innsett at karrieren som profesjonell syklist er over.

Kirchen har begynt å jobbe i idrettsdepartementet i sitt hjemland Luxembourg. Han forteller til tageblatt.lu at han jobber i den tekniske seksjonen.

- Et comeback blir utvilsomt mer og mer usannsynlig, uttaler Kirchen.

Kirchen, som har blitt kåret til årets idrettsmann i Lixembourg hele seks ganger, ble denne uken tildelt en hedersmedalje for sin innsats på sykkelsetet. Han mottok medaljen sammen med Schleck-brødrene.

Mannen som ble nummer syv i Tour de France i 2007 forteller at det var vanskelig å innse at han ikke lenger kan leve av å sykle.

- På et tidspunkt måtte jeg begynne å lete etter noe annet, og idrettsdepartementet tilbød meg hjelp. Man må legge ting bak seg og gå nye veier, forteller den tidligere Katjusja-rytteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.