STANDARD LIEGE-ARSENAL 2-3:

Vito Mannone er Arsenals tredjekeeper. Han hadde aldri stått en tellende kamp for klubben, men onsdag fikk han sjansen. Det begynte verre enn i hans verste mareritt. For etter bare drøyt fire minutter hadde han ikke gjort en eneste redning, men plukket ballen ut av nettet to ganger.

Uvirkelig
Arsenal-fansen kunne nesten ikke tro det de så. Hva var det som var i ferd med å skje? De spilte jo meget bra borte mot Manchester United, men tapte. De spilte tidvis også glimrende borte mot Manchester City, men tapte.

Og så lå de plutselig under med to mål i Belgia. Mot Standard Liege.

- Da vet man at man har en stor utfordring foran seg, sier Arsène Wenger.

Det hadde guttene hans også. To av dem, Abou Diaby og Nicklas Bendtner, skal ha en stor del av æren for snuoperasjonen. På overtid i 1. omgang gjorde Diaby et glimrende forarbeid, spilte fri dansken, som avsluttet klinisk fra skrått hold. 2-1. Men viktigst: Håp før 2. omgang.

Snudde kampen
Og i den kom Arsenal på banen som et nytt lag. De dominerte kampen, og etter hvert fikk de også uttelling. Først utlignet belgiske Thomas Vermaelen 11 minutter før full tid. Ni minutter før full tid avgjorde så Eduardo. Ikke ved å filme seg til straffe denne gangen, men ved å bruke kneet etter en corner.

Spesielt viktig for Eduardo siden kroaten ga bort ballen utilgivelig i forkant av belgiernes 1-0-scoring.

At Arsenals 2-2-scoring så meget tvilsom ut, bryr trolig ikke Arsène Wenger seg noe særlig om. Der kunne de muligens ha blitt avblåst for både offside og hands, men scoringen ble godkjent.

- Det er alltid uunngåelig med Eduardo, sa Arsenal-manageren med et lurt smil.

- Han gjorde en feil før det første målet, men er en fyr man forventer vil dukke opp på innlegg. Han har instinktet, legger Wenger til.

Stjerner i London
Dermed 3-2-seier. Arsenal slapp med skrekken, og sesongen er delvis tilbake på skinner igjen. I alle fall hvis man samtidig begynner å vinne i Premier League igjen allerede i neste kamp. Snuoperasjonen ble ikke mindre imponerende av at Robin van Persie, Denilson, keeperne Almunia og Fabianski, samt Andrej Arsjavin, alle manglet.

Arsenal bør likevel håpe at noen av dem er tilbake om ikke altfor lang tid.

I den andre kampen i gruppa tok greske Olympiakos en fin 1-0-seier hjemme mot nederlandske AZ.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!