*Nettavisen* Sport.

Fra utskjelt til helt

Foto: (foto: scanpix)

I fjor ble Frode Johnsen nærmest personifiseringen av Rosenborgs fall. Søndag dominerte han på Åråsen – som indreløper.

10.04.06 09:54

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM – ROSENBORG 3-3:

Da det buttet som verst for Rosenborg i fjor sommer, var det mange på Lerkendal som mente at Frode Johnsen burde settes ut av laget – og helst selges fra klubben, hvis noen var så dumme at de ville bla opp. Omkvedet i diskusjonsgrupper på internett var at Johnsen ikke var i stand til å ta imot en ball, langt mindre kapabel til å spille den videre til en medspiller.

Les alt om serieåpningen og se alle scoringene her!

Så dårlig som mange ville ha det til, var Frode Johnsen selvfølgelig ikke.

- Men jeg var ikke i form på våren og sommeren, medgir Johnsen overfor TV 2 Nettavisen.

- Veldig nyttig spiller
Nå er uansett den middelmådige fjorårssesongen glemt. I søndagens serieåpning på Åråsen var Frode Johnsen blant banens beste – som indreløper. Han satte også inn den viktige reduseringen til 2-3, med hode og skulder som arbeidsverktøy.

- Rollen er ikke så ukjent for meg som mange tror. Jeg har spilt mye indreløper før også, jeg, og trives godt der, sier Johnsen.

Akkurat nå er han fornøyd med å spille hvor som helst på banen. Og nettopp fordi han er en spiller som kan brukes i alle lagdeler, er han en særdeles verdifull mann for Rosenborg.

- Frode er en veldig nyttig spiller, fordi han er så anvendelig. Dessuten har han en enorm moral, skryter trener Per-Mathias Høgmo, som mener Johnsen har hatt en meget positiv utviklingskurve etter at han selv kom til klubben i fjor sommer.

- Lysende eksempel
- Frode spilte veldig mange gode kamper i fjor høst og bidro mye til at vi klarte å snu trenden da. I vinter har han vist veldig gode holdninger i treningsarbeidet, og jeg synes han har tatt store skritt framover både fysisk og med ballen, sier Høgmo til TV 2 Nettavisen.

- Forleden trakk jeg ham fram som et lysende eksempel i plenum på trening, forteller RBK-sjefen.

Likevel: Noen fast plass på laget kan Høgmo ikke love Johnsen. Søndag fikk han sjansen på midtbanen fordi Per Ciljan Skjelbred måtte kaste inn håndkleet. På spissplassen har Høgmo dyrket Thorstein Helstad i vinterens treningskamper. Trolig står også Yssouf Kone og Steffen Iversen også foran Johnsen i spisskøen.

Ville til Sparta Praha
Dermed kan det bli mange kamper på benken for 32-åringen fra Skotfoss. Men en tilværelse som potet og superreserve frister lite. Derfor har Johnsen varslet at han kanskje vil forlate Rosenborg når sommerens overgangsvindu åpner.

- Jeg er 32 år og må spille fotball, konstaterer Johnsen.

I løpet av det siste halvåret har han hatt tilbud fra både Mallorca og Sparta Praha, men Rosenborg nektet å slippe mannen med flest toppseriescoringer av dagens aktive i Tippeligaen.

- Jeg hadde jo sagt ja til tilbudet fra Sparta, men Rosenborg sa nei. Jeg regner med det stiller seg litt annerledes hvis det kommer nye tilbud til sommeren. Dette må gå begge veier, sier Johnsen.

- Stengt overgangsvindu
Per-Mathias Høgmo vil overhodet ikke kommentere en eventuell RBK-exit for Frode Johnsen.

- Så vidt jeg vet er overgangsvinduet stengt nå, sier Høgmo til TV 2 Nettavisen.

Høgmo gir for øvrig RBK-spillerne fri tirsdag og onsdag, før han samler troppene skjærtorsdag for å starte oppkjøringen til neste ukes hjemmekamp mot Start.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag