RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra vondt til verre

(scanpix)
Sist oppdatert:
Eirik Bakke og Leeds går fra den ene krisen til den andre. Er det ikke utenfor banen det er krise, så er det på den. Som mot Middlesbrough.

LEEDS – MIDDLESBROUGH 0-3: Leeds gikk på sitt sjette strake ligatap, og sitt 14. tap for sesongen. Verre, de tapte foran sine egne kravstore supportere, som har sterkt kritisert sine spillere for ikke å gå med på en lønnsreduksjon på 35 prosent slik klubben opprinnelig ønsket. Spillerne gikk til slutt med på å gå ned en fjerdedel av lønna, men etter oppgjøret mot Boro, var det heller slik at Eddie Grays spillere burde stått utenfor Elland Raod og betalt folk for i det hele tatt å ha møtt opp.

Leeds-spillerne stinket nemlig.

- Fortsetter vi å spille på denne måten rykker vi ned, innrømmet midlertidig(?!) manager, Eddie Gray. Det er vel ikke akkurat å ta i, per i dag ligger klubben som en sten på tabellen, solid plassert i bunnen, seks poeng bak Portsmouth og sikker plass. Laget har scoret færrest mål i Premier League og tapt flest, og bare Wolverhampton har sluppet inn like mange (44). Det er i det hele tatt ikke mange lyspunkter å finne – om noen.

Fra Leeds til Boro?
Mot Middlesbrough hang det gamle storlaget fra 70-tallet godt med før sidebyttet, bare for å falle fullstendig sammen etter. Scoringer av Boudewijn Zenden (etter godt forarbeid av Massimo Maccarone) og en iskald Joseph-Desire Job sikret B-en på tippekupongen, mens Paul Robinson - hjemmelagets beste så langt i kampen, typisk nok - ble utvist like før slutt, og Michael Ricketts sikret 3-0 fra krittmerket.

På toppen av det hele bekreftet Boro-sjef Steve McLaren på pressekonferansen at han ønsket å sikre seg Mark Vidukas tjenester. Fristen går ut mandag klokken 1800 (norsk tid), og selv om McLaren innrømmet at det kan bli vanskelig siden Viduka for tiden er i Australia, skal man heller ikke avskrive sjansene: Å skaffe seg spillere fra Leeds er for tidem like lett som å stjele fra døvstumme, invalidiserte 93-åringer med demens.

Husk drakta
Se ikke bort i fra at du snart kan ha med deg Leeds-drakta di på Elland Road og bli spurt av Eddie Grey om du kan gjøre en innsats utpå gressmatta. Faktisk er sjansen stor for at du ikke ville gjøre det særlig verre enn hva de hvitkledde gjorde det hjemme mot Middlesbrough.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere