Gå til sidens hovedinnhold

Fra vrakgods til helt

For en måned siden ville Yssouf Kone bort fra Rosenborg. Nå har han sørget for at RBK er klar for Europa. -Utrolig, sier han.

TRONDHEIM (Nettavisen): ROSENBORG – FC ASTANA 7-1:

For uansett hvordan det går mot finske Tampere i siste kvalikrunde for Champions League skal trønderne være med i UEFA-cupen. Dermed får Kone den sjansen han har drømt om i lang tid; å vise seg fram for de store klubbene.

- Det som har skjedd de siste ukene er nesten ikke til å tro. For kort tid siden ville jeg bare bort fra Trondheim og Rosenborg, nå har jeg scoret fire mål på to kamper i Champions League. Snakk om at livet er snudd på hodet, smiler den sympatiske ivorianeren, som hadde en meget solid dag på jobben mot Astana.

Best som spiss
- Jeg trives langt bedre som spiss enn på kanten. Håper jeg nå har overbevist trenerne om at plassen min er foran motstanderens mål. Nå har jeg hatt spissjobben i tre kamper på rad, vi har vunnet alle tre, smiler Kone og klapper kompisen Abdou Traore på skuldra.

Også han bidro sterkt til at det ble fest på Lerkendal. Tre scoringer sto han bokført med da dommeren blåste for full tid. Etter at han ble overfalt og ranet under et besøk i hjemlandet Elfenbenskysten i sommer har Traore hatt en tung tid. Derfor smakte det utrolig for unggutten å få full klaff da han igjen fikk sjansen i Tørums startellever.

- Etter den vonde opplevelsen i ferien og alt styret som har vært etterpå, var det utrolig deilig å lykkes på fotballbanen. Jeg har hatt det tøft, men nå ser jeg framover og gleder meg til neste kamp. Får håpe jeg får sjansen mot Brann også, smiler unggutten, og får følgende attest fra Knut Tørum:

Imponert
- Jeg er ganske enkelt imponert over det duoen fra Elfenbenskysten leverer i kveld og jeg ser ingen grunn til at det skal stoppe med dette. De har individuelle ferdigheter på meget høyt nivå og når de i tillegg har begynt å få skikkelig tak på Rosenborg-stilen, så blir de bare bedre og bedre. Det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier en strålende fornøyd RBK-trener etter å ha knust gjestene fra Kasakhstan.

- Kampen var vel i realiteten avgjort etter sju minutter da Steffen Iversen satte inn 2-0. Astana måtte satse alt framover, noe som ga oss kontringsmuligheter vi tok godt vare på. Bedre kan det nesten ikke bli, sier Tørum

Brann neste
Allerede i kveld lar han oppgjøret i andre kvalikrunde til Mesterligaen gå over i historien. Nå er det Brann som gjelder.

- Nå gjelder det å glemme Champions League raskest mulig og sette fullt fokus på serien. Vinner vi i Bergen lørdag er vi med for fullt og kjemper om gullet. Jeg har allerede begynt å glede meg, smiler Knut Tørum.

Du kunne følge kampen fra minutt til minutt her.

RBK - Astana 7-1 (10-2 sammenlagt, SLUTT)
1.min: 1-0 Yssouf Kone
6.min: 2-0 Steffen Iversen
17.min: 3-0 Traore
22.min: 3-1 Suchkov
33.min: 4-1 Yssouf Kone
49.min: 5-1 Traore
53.min: 6-1 Traore
62.min: 7-1 Marek Sapara

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis