RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frakast på direkten?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Årsdebuterende Frakast er en trolig vinner i årsdebuten på Leangen mandag, men vi velger noen garderinger. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny mandag:
V65 Bollnäs: Sverige hviler ikke

Oddstips 1: Tromsø slår tilbake
Oddstips 2: Kongsvinger tilbake på vinnersporet

Tippetips: Helnorsk tippekupong mandag

Etter en fantastisk travhelg på Solvalla, er det absolutt ingen grunn til hvile denne mandagen. Det starter med V4 fra Väggeryd (frist kl 12.20), fortsetter med ettermiddagstrav fra Leangen (innl.frist V5 kl 15.40) og avsluttes med V65 fra Bollnäs (innl.frist kl 19.08) og en svært spennende dobbel V5 fra Drammen (innl.frist kl 17.50 i V5-A og kl 18.55 i V5-B).

Leangen skal kun kjøre enkel V5 i ettermiddag til tross for at det skal avvikles ni løp i Trondheim. Vi var lenge inne på å bankerspille 2 Frakast i V5-1, men etter nøye vurderinger valgte vi å stå på Roar Walsøes flotte fireåring 9 Synjo Star i V5-5.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Nevnte Synjo Star så vi i Sportspill-redaksjone tidlig var et stort talent og vi bankerspilte hesten som et deilig andrevalg og fireoddser på Leangen i hestens tredje start i karrieren på Leangen 1. august. Synjo Star gikk kun ytterligere to løp i treårssesongen, men årsdebuterte i april med en kruttsterk V75-seier på hjemmebanen (knakk da storfavoritten Reagl B.R. fra dødens). I årets andre start var Synjo Star enda bedre, da han var den moralske vinneren etter en gnistrende sisterunde i et V75-løp på Biri (en smygkjørt Miraflores tok seg forbi oppunder mål). Roar Walsøe har så store forventninger til denne hesten som han både eier og trener at han meldte hesten til et rammeløp under OGP-søndagen. Der ble dog hesten strøket, uten at det var noe alvorlig.

I ettermiddag kommer Synjo Star ut i et femtenhestersløp, der alle starter bak bilen. En viss risiko for trafikktrøbbel i så store felt vil det alltid være, men motstandsmessig er det flere hakk ned kontra de to foregående V75-løpene. Med noenlunde klaff på veien, skal Synjo Star bare være best og selv om hesten blir dagens største V5-favoritt bankerspiller vi. Det er nok av utfordringer i de fire første V5-løpene.
Rangering V5-5: A: 9 B: 11-10-1 C: 13-6-7-5-3-8-14-2-4 D: 15-12

V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Seiersmaskinen 2 Frakast avlegger altså sin årsdebut etter nesten seks måneders pause i ettermiddag. Med 21 seire på kun 28 starter er det ingen tvil om at denne Moe Odin-sønnen vet hvor målstreken er. Han har slitt med en lårmuskel i fraværsperioden, men rapporteres i fin forfatning nå av Edvard. Normalt vinner Frakast dette (han er normalt bra første gang ut etter pause), men vi velger altså å gardere.

9 Vorset Ivers holder imponerende godt koken og formen har vært bra i en evighet. Det ser tøft ut å hente 40 meter på Frakast, men Vorset Ivers er kanskje bedre enn noensinne for tiden. 10 Prins Juventus er tilbake i knallform. Kunne ikke gjøre seg gjeldende i eliteløpet under OGP-søndagen, men avsluttet flott både nest og og tredje sist. 8 Kluivert har ikke vært som best det siste året, men varslet form på Bjerke onsdag og holdt koken flott fra dødens. Se opp for denne, han blir lite spilt.

1 Vill Dina har fått 20 meters godtgjørelse her siden hun er hoppe. Som eneste strekhest er det nødt til å bli et fint løp, men spørsmålet er likevel om hun er tøff nok til å holde unna for gutta.
Rangering V5-1: A: 2 B: 9-10-8 C: 1-4-5-3 D: 7-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Til tross for to innsatser langt under pari setter vi 14 Friendly Fire først her. Sjoner-hesten var meget sprek tredje sist, men har variert voldsomt i prestasjonene i år. På sitt beste duger Friendly Fire svært godt i dagens billige omgivelser. Spillerne er skeptiske, hesten er nede som et sjettevalg og en seksprosenter i morgentimene mandag.

15 Tanita's Broadway blir stor favoritt. Bjørn Garbergs fine fireåring er i utmerket skikk om dagen, men bakspor på tillegg trekker kraftig ned. Tanita's Broadway har ikke vist seg som hesten som skal klive ute i sporene, vi synes hesten blir for mye spilt i kveld, men han kan selvsagt vinne. 3 Sarzapilla var positiv første gang ut for Arve Sjoner. Fra et fint startspor på strek, kommer hoppa til å få et fint løp. 5 Money Lou holder hyggelig form, men noen vinnertype er ikke hoppa.

12 Noah Cæsar (klart forbedret sist, 11 Creek's Robin (oppløftende innsats sist), 10 Bonito (fin form, men må ha det servert) og 1 Change My Name (står smart til og litt bedre enn raden) er alle aktuelle på videre gardering.
Rangering V5-2: A: 14 B: 15-3-5-12 C: 11-10-1-7-2-6-9 D: 8-13-4

V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
En real spillenøtt i den tredje avdelingen om ikke svenskegjesten og favoritten, 10 Clipping Fargo, bare er best. Hesten var bra i en poengjakt i Dannero sist, og både startsporet og kusken er bra.

Magne Olsen vant fem løp i 2011 og åtte løp i 2010. I 2012 har han allerede vunnet ni løp og to av seirene er kommet med 12 Rico Lundager og fireåringen har vært solid i begge seiersløpene. Har imidlertid vært uheldig i sportrekningen i dag og trukket bakspor på tillegg. Løser det seg, kan den tredje strake seieren komme. Morten M. Ottersen tar turen fra Biri med to hester og 2 Sugar In The Morning er en klar seierskandidat her om hoppa kommer seg feilfritt avgårde fra start.

13 Play Online har varslet form i sine siste løp, men må ha klaff fra bakspor på tillegg. 8 Pepino News er bra og Super News-sønnen er ikke sjanseløs.
Rangering V5-3: A: 10 B: 12-2-13-8 C: 14-11-6-1-9-15 D: 3-7-4-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Mer Andre H. Stensen kan det bli i den fjerde avdelingen. 7 Englevakt var meget positiv i årsdebuten og i dag er det full vei og et flott springspor. Med løp i kroppen er trolig Englevakt også forbedret og hesten tåler å gjøre mye selv.

Årsdebuterende 6 Skofteblesen vant seks av ti løp i fjor, men var ikke som best i sine to siste løp. Etter seks måneders pause trenger trolig Sørmo-traveren løp i kroppen, men hesten løser normalt svært bra med voltestart og vil trolig lede lenge her. Toppform er det på 13 Røste Mo som møter litt enklere motstand i dag. Uten galopp er hoppa aktuell.

14 Rigelin er blitt tolv år gammel, men gjorde et flott comeback i fjor etter flere års fravær. Aktuell direkte i årsdebuten. 11 Hemne Nikken starter ikke ofte, men holder bra klasse og er heller ikke sjanseløs i årsdebuten. 2 Lykkelandets Oscar går mest på det jevne, men står fint til på strek.
Rangering V5-4: A: 7 B: 6-13-14-11 C: 2-12-10-4-3-1-15 D: 9-8-5

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere