Det var fire minutter på overtid i andre omgang at Al-Shahrani gikk brutalt i bakken etter å ha blitt truffet av kneet til sin egen keeper Mohammed Al-Owais.

30-åringen så ut til å bli slått bevisstløs umiddelbart, men det tok tid før dommer Slavko Vincic stoppet spillet, slik at Al-Shahrani kunne få nødvendig behandling.

Les også: Danskene oppgitt over VM-arrangør og Fifa. Vurderte drastiske grep

Store skader

Nå melder Gulf Today og flere medier i Midtøsten at venstrebacken har pådratt seg store skader.

Ifølge nettstedet har Al-Shahrani pådratt seg flere brudd i ansiktet, inkludert kjeve- og kinnbein. Han skal også ha hatt behov for akutt operasjon som følge av indre blødninger.

Gulf Today skrev videre at Mohammed Bin Salman, kronprinsen av Saudi Arabia, personlig ga ordre om at Al-Shahrani skulle flys til Tyskland med privatfly for videre behandling.

Opplysningene viste seg å være feil. Det Saudi Arabiske fotballforbundet bekrefter på sine egne kanaler at spilleren ble fraktet til King Abdulaziz Medical City i Saudi Arabia, for å få behandling der, etter å først ha blitt undersøkt ved Hamad Medical Center i Doha.

Saudi-Arabia vant kampen 2–1 i det som beskrives som et av tidenes største overraskelser i et fotball-VM.

Lionel Messi ga Argentina ledelsen på straffe, men scoringer fra Saleh Al-Shehri og Salem Al-Dawsari sørget sensasjonelt for å snu kampen.

Det ble først hevdet at Al-Shahrani ble fraktet ut av landet. Nettavisen endret artikkelen da det ble bekreftet at venstrebacken mottok behandlingen i Saudi Arabias hovedstad Riyadh.

Vellykket operasjon

Det Saudi Arabiske fotballforbundet kunne dagen etter kampen opplyse om at Al-Shahrani hadde gjennomført en vellykket operasjon.

Spilleren befinner seg fortsatt på sykehuset, under full overvåking fra landslagets medisinske apparat. Reuters har forsøt å komme i kontakt med forbundet for ytterligere kommentarer, uten hell.

Spilleren selv har også kommet med en betryggende melding til de bekymrede supporterne, i en video fra sykehussengen.

– Jeg ønsker å forsikre dere om at tilstanden min er god. Jeg ønsker å takke alle som har vist sin støtte, og håper Saudi Arabia fortsetter å vinne for fansen, sier Al-Shahrani i videoen, gjengitt av Daily Mail.

Nasjonal fridag

Det er eufori i Saudi-Arabia etter at nasjonen slo Argentina 2–1 og sto for en av fotball-VMs største skreller. Bragden gir innbyggerne en ekstra hviledag.

Det er Saudi-Arabias kong Salman som har bedt om at onsdag blir en nasjonal fridag, melder landets statlige nyhetsbyrå SPA.

Goden gjelder ansatte i både offentlig og privat sektor. Det samme gjør den for skoleelever og studenter.

Saudiarabiske medier omtalte snuoperasjonen mot Argentina som en «historisk seier» og «heltenes eventyr».

Det er sjette gang Saudi-Arabia deltar i et VM-sluttspill i fotball. Golfstaten tok seg videre til utslagsrundene i debuten i 1994. Tirsdagens seier gir gode muligheter for å gjenta bedriften 28 år senere.