*Nettavisen* Sport.

Framtidens keeper

GJØVIK (TV 2 Nettavisen): Halvor Hårstad-Evjen er bare 21 år, men har allerede spilt seg inn på landslaget. Frisk-Askers keepertalent er en offensiv keeper som spiller slik framtidens keepere vil gjøre.

06.02.04 09:08

Halvor Hårstad-Evjen er én av tre keepere som deltar i Euro Ice Hockey Challenge-turneringen på Gjøvik denne helgen. Joakim Wiberg (Trondheim) og Tommy Lund (Vålerenga) er de to andre.

Mangler erfaring
Unge Hårstad-Evjen har danket ut tidligere landslagskeeper Vidar Wold på klubblaget. Neste mål er landslaget. Men 21-åringen går ydmyk til oppgaven.

- Alle har jo lyst til å stå, men jeg har ikke så mye erfaring ennå. Men alt kan jo skje, sier Hårstad-Evjen til TV 2 Nettavisen.

Hårstad-Evjen beskrives som en offensiv keeper som er god med pucken. Det gjør det vanskelig for motstanderne å dumpe pucken inn i sonen, ettersom Hårstad-Evjen ofte går ut og tar kontroll over pucken.

- På den måten hindrer jeg motstanderne i å få sjanser, forklarer han.

21-åringen håper å få spille minst én av kampene denne helgen - alle mot A-nasjoner. Norge møter Frankrike fredag klokken 19.00, Latvia lørdag klokken 17.00 og Danmark søndag klokken 17.00.

Wiberg litt foran
Turneringen er et viktig ledd i oppkjøringen til VM på hjemmebane i april.

- Hvis det er noen som ligger et hestehode foran, så er det Joakim Wiberg. Han spilte i VM i fjor, mens de to andre er ferske unge menn. Men dette er en ferskidrett, som vi sier. Det er det du gjør nå som teller, sier landslagets keepertrener Torbjørn Orskaug til TV 2 Nettavisen.

- Halvor var allerede inne i fjor, mens Tommy er ny nå. (De to har danket ut Vidar Wold og Bjørge Josefsen på sine klubblag). Hvis jeg skulle velge her og nå, ville jeg valgt Joakim Wiberg. Men det er en åpen kamp, understreker Orskaug.

Les mer om Halvor Hårstad-Evjen og Frisk Asker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag