Gå til sidens hovedinnhold

Francis fikset første

Dette var kampen Norwich MÅTTE vinne. Det skjønte Darren Huckerby (bildet) og Damien Francis, og tok ansvaret da det så som verst ut.

NORWICH – SOUTHAMPTON 2-1: Norwich sto med hele åtte uavgjorte kamper på sine 13 første denne sesongen – og ikke en eneste seier i ligaen. Det betydde sisteplass på Premier League-tabellen, og dermed var hjemmeoppgjøret mot Southampton en typisk må vinne-kamp.

Det skulle de til slutt klare, først og fremst takket være Damien Francis’ effektivitet

Det var likevel Southampton som kom best ut, og scoret et glimrende mål da Rory Delap kom seg gjennom på siden og slo et perfekt innlegg til James Beattie. Den tidligere landslagsspissen klinte til på volley fra drøye ti meter, og bortelaget startet å håpe på en trepoengsoppfølger fra Portsmouth-kampen forrige helg.

Håpet skulle imidlertid bare vare i tre minutter.

Da kom nemlig Leon McKenzie fri på venstresiden, og fikk lagt inn ballen til Damien Francis, som via stolperoten sørget for at lagene, fortjent nok, var like langt til pause.

Norwich ville mest
I andreomganger var det imidlertid tydelig at hjemmelaget var lei av all poengdelinga denne sesongen, Norwich-spillerne ville mest, og ga alt for å sikre de tre poengene. Darren Huckerby var en konstant trussel med farten sin, men det var nok en gang Damien Francis som skulle få æren av å sette lærkula i mål, og sikre sesongens først seier.

Craig Fleming fikk kranglet en Norwich-corner videre, og der var den samme Francis igjen, og fra fem meters hold fikk den tidligere Wimbeldon-spilleren gleden av å heade inn 2-1, et resultat som sto seg kampen ut.

Dermed klatret Norwich to plasser oppover på tabellen,. På plassen over, med like mange poeng, ligger Claus Lundekvams Southampton, som har et langt stykke frem til gammel form.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg