RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Franck Ribéry mener han burde ha vunnet Gullballen i 2013

RAN: Franck Ribéry mener han burde ha vunnet Gullballen i 2013, ikke Cristiano Ronaldo.
RAN: Franck Ribéry mener han burde ha vunnet Gullballen i 2013, ikke Cristiano Ronaldo. Foto: Olivier Morin / Christof Stache (AFP)
Sist oppdatert:
Vant «alt» med Bayern München sesongen 2012/2013.

Franck Ribéry er ikke fornøyd med at han ikke mottok den gjeve Gullballen i 2013. Trofeet deles ut til den spilleren som blir stemt frem som verdens beste fotballspiller av landslagskapteiner, landslagstrenere og presse.

I 2013 vant Cristiano Ronaldo trofeet foran Lionel Messi og nettopp. Det er fortsatt noe som plager Bayern München-stjernen.

- Det var som om det ble stjålet fra meg. Det er helt uforståelig. Jeg vant alle trofeer, jeg kunne ikke gjort noe. Det var urettferdig, sa Ribéry til franske Canal Football Club i et intervju videreformidlet av Goal.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Trippel

I sesongen 2012/2013 tok Bayern en «trippel» der de vant den hjemlige serien, den hjemlige cupen og fullførte med å slå Borussia Dortmund i Champions League-finalen. Ribéry ble av mange ansett som stjernen på dette laget.

Han leverte 11 scoringer og hele 23 målgivende totalt for den regjerende tyske mesteren, og ble stemt frem til Europas beste spiller av UEFA. Han måtte likevel se seg slått av Ronaldo i det som var FIFAs kåring det året.

Selv tror han at det kan ha noe å gjøre med at han ikke er spesielt godt likt i sitt eget hjemland.

- Jeg hadde ikke nasjonen min i ryggen. Jeg så selv at franskmennene mente at Cristiano burde vinne. Sa portugiserne at Ribéry eller Messi burde vinne? Selvfølgelig gjorde de ikke det, sa Ribéry.

Samme sesong leverte Ronaldo eventyrlige målpoeng, der han noterte seg for hele 55 scoringer på like mange kamper, så vel som 13 målgivende. Han gikk likevel ikke til topps i noen turneringer den sesongen.

Les mer: Ibrahimovic raser mot svensk presse

Mytteri

Han peker til VM i 2010, der Frankrike røk ut i gruppespillet, som en av faktorene. Den gangen ble det franske landslaget anklaget for mytteri mot trener Raymond Domenech.

- I 2010 så trengte de noen å skylde på. Alle i Frankrike trodde at jeg var problemet, til og med mine foreldre. Jeg kan ikke glemme hva som ble sagt av visse medier i Frankrike. Det er som et arr for meg, det var altfor mye, sier Ribéry.

Totalt står Ronaldo med fem Gullballer, like mange som Lionel Messi har. Ribéry står med null. De siste årene har 34-åringen slitt med skader. Denne sesongen har han fått ni kamper i Bundesligaen, men ha ikke funnet veien til nettmaskene i seriespill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere