Den tidligere norske håndballspilleren forteller til Nettavisen at han ble sendt til akutten ved Sykehuset i Vestfold natt til mandag etter å ha pådratt seg en infeksjon i venstre lår.

Løke har pådro seg infeksjonen etter å ha deltatt i det 430 kilometer lange sykkelrittet Jotunheimen Rundt lørdag - kun iført en stringtruse.

38-åringen forteller at han våknet opp med et hovent lår søndag morgen som bare ble verre og verre utover dagen. Natt til mandag ble han sendt til akutten i Tønsberg etter først å ha besøkt legevakten.

- Rittet gikk bra, og alt var helt konge, men så kom jeg hjem og la meg. Da jeg våknet kjente jeg noe i låret. Jeg tenkte først at jeg sikkert bare var støl, men så ble det verre og verre. Beinet har hovnet skikkelig opp. Det har fått en så hard påkjenning at det har blitt infeksjon i det. Det er i hvert fall det de har konstatert nå, sier Løke til Nettavisen.

Går på antibiotika

38-åringen er nå blitt sendt hjem etter å ha tilbragt natten på sykehus, men er satt på en ti dagers lang antibiotikakur.

- Låret et nesten dobbelt så svært nå. Det er monsterstort, rødt og jævlig hardt. Nå går jeg på antibiotika for å se om det bedrer seg og får ned hevelsen. Hvis ikke må jeg inn igjen, forklarer Løke.

Han forteller imidlertid at han fortsatt ikke er helt sikker på om det er infeksjon som er årsaken til hevelsen.

- Jeg tenkte først at det kunne være rabdomyolyse, slik som Vibeke Skofterud hadde. Jeg tenkte at det var mange av de samme symptomene, men de testet meg for det og foreløpig så er det ikke noe tilsier at det er det. Likevel fikk jeg ikke noe klart svar, uten at det mest sannsynlig er infeksjon, men det er ikke sikkert, sier Løke.

38-åringen skal nå bruke de neste dagene til å se hvordan kroppen responderer på antibiotika.

Den tidligere håndballspilleren har delt bilde av seg selv liggende på akutten på sin egen Instagram-profil.

frank løke
frank løke
HEVELSE: Frank Løkes lår hovnet opp etter sykkelritt.

Hadde kun på seg stringtruse

38-åringen gjennomførte lørdag det knallharde sykkelrittet iført en stringtruse.

Det ble uten tvil en kald opplevelse for Løke som forteller at gradestokken var nede i minus fire underveis i løpet. Rittet går nemlig over tre fjelloverganger og med en stigning på 4609 meter.

- Vi syklet i 43 mil i 17 timer. Over Valdresflya var det minus fire grader i nærmere åtte mil. Det var flere som brøyt. Beina mine var to istapper, forteller Løke.

- Det var galskap. Folk satt ved siden av meg fullt påkledd over Valdresflya og frøys, mens jeg kjørte i «rudolf mankini». Jeg frøys noe så inn i helvete. Det var rett og slett galskap, sier Løke.

Han sier likevel at selve rittet var vellykket for hans del.

Nå håper Løke at han blir frisk så raskt som mulig. 38-åringen har nemlig planer om å delta i svømmekonkurransen «Open Water Horten-Moss» allerede førstkommende helg.