Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike best i Europa

Ikke mange levnet Frankrike noen sjanse til å ta gullet i EM før mesterskapet, men franskmennene var i en egen klasse i dagens finale.

ZÜRICH (TV 2 Nettavisen): SPANIA - FRANKRIKE 23-31: Etter VM-bronsene i fjor, fant veteranene Jackson Richardson, Gregory Anguetil, Gueric Kervadec og Cedric Burdet ut at det fikk være nok landslagsspill.

Dermed var så godt som alle de gamle verdensmesterne til Frankrike borte. Hele arven etter den legendariske treneren Daniel Constantini var forsvunnet og trener Claude Onesta måtte bygge sitt eget lag. Noe han egentlig begynte med før VM i Tunisia.

Før EM-finalen sa Nikola Karabatic at de ønsket å vise verden at det nye franske laget også kan vinne mesterskap, og hvor de klarte å vise det.

Etter at Spania hadde åpnet finalen best, var Frankrike i en klasse for seg.

Verdens beste forsvarsspiller, Didier Dinart styrte troppene sine og fikk Spanias verdensmestere til å se ut som stakkars smågutter som i hvert fall ikke hadde spilt mye håndball før.

Bakerst spilte Thierry Omeyer en ny stor kamp. Målvakten som for et år siden ble sett på som Frankrikes store svakhet.

Og i angrep var Nikola Karabatic helt strålende. Han banket ballen i nettet elleve ganger og herjet med det spanske forsvaret.

Allerede i sitt første mesterskap uten de gamle stjernene, klatret Frankrike til topps i Europa. I finalen ble verdensmesterne fra Spania ydmyket 31-23. Nå venter VM.

Vive La France!!!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant