Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike med drømmestart på EM etter seier mot Tyskland

Egil «Drillo» Olsen var imidlertid langt fra imponert over de blåkleddes defensive innsats i den andre omgangen.

FRANKRIKE - TYSKLAND 1-0:

Et selvmål av Mats Hummels tidlig i den første omgangen gjorde at franskmennene tidlig fikk kommando i storkampen i gruppe F, og Paul Pogba strålte til tider før pause.

Etter hvilen ble de regjerende verdensmesterne spilt stadig lavere, og både Serge Gnabry og Robin Gosens hadde store muligheter til å utligne for Tyskland de siste 45 minuttene.

På topp lå imidlertid Kylian Mbappé hele tiden og jaktet kontringer, men mulighetene ble ikke alt for mange for PSG-stjernen som blant annet fikk en perlescoring annullert for offside underveis i den andre omgangen.

I andre enden vasket Tyskland etter hvert fram flere gode muligheter, men slet med å få uttelling.

På kommentatorplass hos NRK var «Drillo» langt fra imponert over hvordan Frankrike var strukturert defensivt etter hvert som Tyskland tok mer og mer over.

- Det er et par grunner til at tyskerne ikke har scoret her. Det er en del gode individuelle spillere bak for Frankrike, og det er en del tilfeldigheter, uttalte han underveis i kampen, før han fortsatte.

- Organiseringen er under enhver kritikk. De er «søplete» organisert.

Tyskland styrte mer og mer i den andre omgangen, men seks minutter før slutt så Frankrike ut til å punktere kampen - på en kontring.

Karim Benzema satte ballen i mål etter strålende forarbeid av Mbappé, men scoringen ble annullert etter en hårfin kontring.

Franskmennene kunne til slutt likevel juble for en knepen seier i det som blir sett på som EMs tøffeste gruppe, med lag som både Tyskland og Portugal.

- Vi spilte en flott kamp mot en god motstander. Jeg visste spillerne mine ville være klare. Vi var ikke langt unna å score det andre målet som ville gitt oss trygghet, men vi slet ikke så mye i annenomgang, sier Frankrike-sjef Didier Deschamps etter kampen.

Bisarr situasjon: - Virker som et bitt

Frankrike var meget gode før pause, og kampens eneste scoring kom etter 20 minutter da Mats Hummels var både uheldig og udyktig og satte ballen i eget mål.

Paul Pogba viste fram både hovmesterblikket og pasningsteknikk da han med utsiden av høyrefoten fant venstreback Lucas Hernandez, som slo inn foran mål.

Hummels maktet ikke å stokke beina, og endte heller med å sleivsparke ballen i eget mål, utakbart for lagkamerat Manuel Neuer i Tyskland-målet.

Underveis i den første omgangen fanget TV-kameraene opp en situasjon mellom Tysklands Antonio Rüdiger og Pogba, der det tilsynelatende kan se ut som Chelseas forsvarsspiller biter Pogba i ryggen.

- Det er altså litt gnafsing fra Rüdiger mellom skulderbladene til Paul Pogba. Og Pogba merker det jo, han vet ikke hva som foregår bak ryggen annet enn at det rykker til, sier NRK-ekspert Aleksander Schau etter kampen om situasjonen.

Situasjonen ble møtt med forundring hos ITV, hvor blant annet Arsenal-legenden Patrick Vieira satt som ekspert.

- Når du ser Pogbas reaksjon, virker det som et bitt. Jeg skjønner virkelig ikke hva han forsøker å gjøre her, sier han ifølge Manchester Evening News.

Manchester Uniteds stjernespiller strålte for øvrig i EM-premieren, og styrte til tider Frankrikes midtbane. Han fikk se lagkamerat Adrien Rabiot sette ballen i stolpen i annen omgang, men bommen fikk ikke voldsomme store konsekvenser ettersom Hugo Lloris holdt nullen i Frankrike-buret.

Nesten-ulykke før kampstart

Det gikk imidlertid nesten fullstendig galt før kampstart i München da en Greenpeace-aktivist mistet kontroll over fallskjermen.

Videoer fra Allianz Arena i München viser at miljøaktivisten sneier publikum på de nederste radene, mens flere av de tyske og franske spillerne må løpe unna for ikke å bli truffet av den ubudne gjesten i München.

- Paraglideren (med motor) fløy inn på arenaen uten tillatelse. Deretter hektet han seg fast i noen av TV-kablene, før aktivisten mistet kontrollen. Han fløy rett over hodene på fansen på de nederste radene, samt spillerne før han krasjlandet, skriver Sport1-journalisten Florian Plettenberg, som er på plass på arenaen.

Også den tyske journalisten Max Merrill fanget nesten-ulykken på film.

- Kan ikke tro at jeg fikk dette på video. Fløy inn på arenaen, ble tatt av kameranettet og krasjet nesten inn i publikum. Håper han er ok! skriver han.