Frankrike stoppet kjøpelaget

VM-JUBEL: Frankrike vant en spennende VM-finale mot Qatar.

VM-JUBEL: Frankrike vant en spennende VM-finale mot Qatar. Foto: Karim Jaafar (Afp / NTB scanpix)

Sikret VM-gull mot Qatar.

Frankrike tok sin femte VM-tittel i håndball for menn. Hjemmelaget Qatar ble slått 25-22 i søndagens finale.

Frankrike vant to strake i 2009 og 2011. Franskmennene tok VM-tittelen også i 2001, mens det første VM-gullet kom for 20 år siden. De hadde en liten nedtur i forrige VM, men nå er de tilbake på topp. Frankrike er både regjerende OL-vinner, europa- og verdensmester.

Nicola Karabatic er lagets store stjerne, men franskmennenes styrke er at laget er godt besatt på samtlige plasser. Ikke minst var målvakten Thierry Omeyer solid.

Det har vært mye fokus rundt Qatars vei til VM-finalen. Laget består i store deler av innkjøpte spillere fra andre land. Dessuten følte Polen seg bortdømt i sin semifinale mot hjemmelaget.

Frankrike gikk derimot tøft ut for å sette tingene på plass. Laget hadde seks måls ledelse på det meste i 1. omgang, men hjemmelaget klarte å knappe innpå til tre mål ved pause.

Qatars leiesoldater gikk også hardt ut etter sidebytte og var plutselig bare ett mål bak. Franskmennene klarte aldri å stikke fra i målprotokollen, og lagene fulgte hverandre med ett eller to måls fransk ledelse.

Frankrike slapp ikke Qatar innpå seg i avslutningen og kunne juble for seier med tre måls margin.

Polen tok bronsen etter å ha slått Spania med 29-28. Kampen måtte avgjøres etter ekstraomganger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.