RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frankrike til VM-finale

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Sist oppdatert:
Sverige-stjerne slakter hjemmepublikummet.

FRANKRIKE - SVERIGE 29-26:

Vertsnasjon Sverige må nøye seg med å spille om bronsen i sitt eget mesterskap etter tapet for Frankrike.

Mesterlaget fra forrige VM, OL og EM holder stø kurs mot en ny mesterskapstittel i håndball. Selv om Sverige er vertsnasjon ble de blågule ikke vist noen nåde fra de gullsultne franskmennene.

Frankrike fikk fort overtaket i fredagens semifinalekamp i Malmö, som overraskende nok ikke ble spilt foran fulle tribuner.

Oppgjøret mistet likevel aldri spenningen. De tapre hjemmefavorittene kjempet til det siste, selv om støtten fra publikum ikke kunne måles med det Danmarks landslag har fått gjennom turneringen i Sør-Sverige.

Den manglende entusiasmen fra hjemmefansen frustrerte Sveriges beste spiller i turneringen, Kim Ekdahl du Ruitz.

- Publikum er under isen. Vi spiller VM-semifinale og det er helt stille på tribunene, påpekte Ekdahl du Ruitz overfor Aftonbladet, og fortsatte:

- Vi hadde trengt publikum i dag. De kunne hjulpet til bedre.

Sverige ledet 4-2 innledningsvis, men Frankrike kom kjapt tilbake og ledet med 15-12 da lagene tok en pust i bakken i garderobene.

Da det gjensto et kvarter av kampen ledet de regjerende mesterne med sju mål. Sverige kuttet ned forspranget til 20-24 med tre strake mål.

Enda tettere ble det mot slutten da Frankrike pådro seg en utvisning. Svenskene utnyttet to minutters overtallsspill godt og reduserte til 24-26, men fikk selv en utvisning med mindre enn tre minutter igjen av semifinalen.

-Det var viktig for oss å innfri forventningne om finale. Vi har vunnet de tre siste mesterskapene, og har hatt mye press på oss. Det er en god prestasjon å være i finale igjen, sa den franske stjernespilleren Nikola Karabatic til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere