*Nettavisen* Sport.

Fransk åpning for Anelka

Nicoals Anelka Foto: Foto: SCANPIX/EPA PHOTO/PA/Martin Rickett

Frankrikes trener Jacques Santini åpner døren på gløtt med tanke på et landslagscomeback for Manchester City-spissen Nicolas Anelka.

03.02.04 09:51

Ifølge to spanske aviser vurderes nå Nicolas Anelkas fremtid på landslaget under Jacques Santini på nytt. Anelka ble bannlyst av trener Santini etter å ha avslått å være med i troppen til kvalifiseringskampene mot Malta og Slovenia i oktober 2002. City-spissen begrunnet avslaget med at han ikke ville være med i kampene for å sitte på benken.

- Nicolas har utestengt seg selv fra landslaget så lenge jeg er trener i fremtiden, sa en illsint trener Jacques Santini etter at Anelka nektet å spille for Frankrike.

Det umulige er mulig

Men det er umulige er ikke fransk, sa Napoleon Bonaparte. Nå åpner Santini for en Anelka-retur på landslaget i EM-sluttspillet i 2004. Thierry Henry og David Trezeguet er førstevalgt på topp hos Frankrike, men etter at Djibril Cisse ble utestengt i fem landskamper kan Santini bli tvunget til å ta med Nicolas Anelka i troppen igjen.

Olympique Marseilles Steve Marlet er skadet, og de andre kandidatene Daniel Moreira i Lens og Lyons Sidney Govou har slitt med formsvikt.

Nicolas Anelka selv har også åpnet for en retur i landslagstrøya.

- Døren er åpen, sa Anelka til franske aviser forrige uke, og hintet om at konflikten med Santini kun var en "misforståelse".

- Misforståelse

- Saken har oppstått på grunn av problemer med kommunikasjonen. Jeg har aldri forstått hva Santini virkelig mener, sa Anelka ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Også Anelkas agent og bror Didier innrømmer at den tidligere Arsenal, Real Madrid, Liverpool -og Paris St. Germain-spissen ønsker seg tilbake på landslaget.

- Etter han kom til City vil han ikke lenger bli utestengt fra det franske landslaget, fortalte agenten til det franske fotballmagasinet But.

Og Santini svarte følgende:

- Om han ber om unnskyldning, vil dette være over, sa den franske landslagssjefen til det franske fotballbladet Paris Match.

Les også:

Mer om Manchester City
Fakta Nicolas Anelka

Hva mener du om Anelka? Si din mening i debattfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.