Fransk avis: - Arsenal snuser på Samuel Umtiti

LONDON CALLING?: Samuel Umtiti.

LONDON CALLING?: Samuel Umtiti. Foto: Niviere David/abacapress.com (Pa Photos)

Kan erstatte den nåværende kaptein for de rødkledde.

24.05.19 10:59

Arsenal skal være veldig interesserte i å sikre seg den franske stopperkjempen Samuel Umtiti. Ifølge nettstedet Get French Football News, som igjen siterer den anerkjente avisen L'Équipe, kan Barcelona-stopperen fort erstatte Laurent Koscielny.

Den 33 år gamle Arsenal-kapteinen har ett år igjen av sin kontrakt med Arsenal, og partene skal visstnok slite med å komme til enighet om en ny avtale på Emirates Stadium.

L'Équipe hevder at Bayer Leverkusen har vist interesse for Koscielny, og Arsenal skal ikke være i mot ideen om å selge sin kaptein. Hovedgrunnen til dette skal nemlig være at de ønsker Umtiti.

Les mer: Fredagens Premier League-rykter

Kneskade

Den franske VM-vinneren har denne sesongen slitt med en kneskade, hvilket har betydd at landsmann Clément Lenglet har forbigått ham i Barcelona-hierarkiet denne sommeren.

Umtiti har slitt med å komme tilbake inn i startoppstillingen til Barcelona, og skadesituasjonen skal gjøre at katalanerne er åpne for å selge 25-åringen når overgangsvinduet åpner.

Den spanske avisen Sport, som ofte har god kontroll på det som skjer i Barcelona, hevder at Copa del Rey-finalen mot Valencia fort kan bli franskmannens aller siste for «Blaugrana».

De skriver at Umtiti har gjort det klart for flere måneder siden at han ønsker å bli værende i Barcelona, men at klubben ønsker å lytte til bud grunnet den tidligere nevnte kneskaden han har båret på i en periode.

PÅ VEI UT?: Laurent Koscielny. Foto: Andreas Solaro (AFP)

Skaden har gjort at Umtiti kun har spilt 14 kamper i LaLiga denne sesongen, og har kun vært å finne på banen i Champions League én gang for Ernesto Valverdes mannskap.

Barcelona er i tillegg også meget interesserte i å sikre seg Ajax-kaptein Matthijs de Ligt, selv om de fort får kamp av Manchester United om det nederlandske stoppertalentet.

Champions League?

Umtiti har en utkjøpsklausul på svimlende 500 millioner euro, men Barcelona skal være klare til å forhandle prisen ned til rundt 60 millioner euro, hevder den franske avisen.

Det er Arsenal-direktør Raúl Sanllehi, som tidligere arbeidet i Barcelona, som står bak interessen for Umtiti. Det skal uansett være en usikkerhet i London hvorvidt de kan tiltrekke seg den franske forsvarsspilleren denne sommeren.

Grunnen til dette er at slik tingene er nå, så spiller ikke Arsenal i Champions League neste sesong. Unai Emerys mannskap havnet utenfor topp fire i Premier League. Det er uansett én vei inn blant Europas elite.

Skulle Arsenal slå Chelsea i Europa League-finalen som spilles i Baku, vil de være kvalifisert til det gode selskap i Champions League neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.