RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk dominans i Spania rundt

Foto: JEFF PACHOUD (Scanpix)
Sist oppdatert:
25-årig gjennombruddsmann: - Største dagen i karrieren.

Alexandre Geniez, FDJ, vant den 15. etappen av Spania rundt foran Michele Scarponi og Nicholas Roche.

- Det var den største dagen i min karriere, og det at vi syklet i Frankrike gjorde det ekstra spesielt, sier Geniez til cyclingnews.com.

Geniez var del av et større utbrudd, der han var en av de få som klarte å holde unna for sammenlagtkanonene på den knallharde etappen. Traséen gikk fra Andorra til Peyragudes i Frankrike og var hele 225 kilometer lang.

- Vi var en god gruppe på seks ryttere, som jobbet bra sammen. Da vi kom inn i de avsluttende stigningene, kjørte alle eget tempo, sier Geniez ifølge cyclingnews.

- Feltet kom nærmere og nærmere, men jeg hadde heldigvis krefter til å holde oppe farten. Jeg klarte ikke å nyte de siste kilometerne, fordi jeg var redd for å bli hentet av feltet, sier Geniez videre.

Seieren på dagens etappe var Geniez andre seier på høyeste nivå. 25-åringen har tidligere vunnet én etappe i Østerike rundt og ungdomstrøyen i Luxemburg rundt. Han ble proff etter 2009-sesongen, som han syklet for La pomme Marceille, og signerte for Skil-Shimano. Årets sesong er hans første hos FDJ.

Avslutningen på etappen ble et fyrverkeri, og blant andre Chris Horner prøvde å angripe ledertrøyen til Vincenzo Nibali mot slutten, men klarte ikke å distansere italieneren.

Edvald Boasson Hagen er eneste nordmann i rittet. Han var ikke med å prege dagens finale.

Resultater:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere