Alexandre Geniez, FDJ, vant den 15. etappen av Spania rundt foran Michele Scarponi og Nicholas Roche.

- Det var den største dagen i min karriere, og det at vi syklet i Frankrike gjorde det ekstra spesielt, sier Geniez til cyclingnews.com.

Geniez var del av et større utbrudd, der han var en av de få som klarte å holde unna for sammenlagtkanonene på den knallharde etappen. Traséen gikk fra Andorra til Peyragudes i Frankrike og var hele 225 kilometer lang.

- Vi var en god gruppe på seks ryttere, som jobbet bra sammen. Da vi kom inn i de avsluttende stigningene, kjørte alle eget tempo, sier Geniez ifølge cyclingnews.

- Feltet kom nærmere og nærmere, men jeg hadde heldigvis krefter til å holde oppe farten. Jeg klarte ikke å nyte de siste kilometerne, fordi jeg var redd for å bli hentet av feltet, sier Geniez videre.

Seieren på dagens etappe var Geniez andre seier på høyeste nivå. 25-åringen har tidligere vunnet én etappe i Østerike rundt og ungdomstrøyen i Luxemburg rundt. Han ble proff etter 2009-sesongen, som han syklet for La pomme Marceille, og signerte for Skil-Shimano. Årets sesong er hans første hos FDJ.

Avslutningen på etappen ble et fyrverkeri, og blant andre Chris Horner prøvde å angripe ledertrøyen til Vincenzo Nibali mot slutten, men klarte ikke å distansere italieneren.

Edvald Boasson Hagen er eneste nordmann i rittet. Han var ikke med å prege dagens finale.

Resultater:

HTML EMBED