RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk duo snøt hovedfeltet

Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)
Sist oppdatert:
De franske ungguttene Romain Hardy og Clément Koretzky holdt unna for de jagende stjernene i Tour du Haut Var.

23-åringen Romain Hardy (Bretagne-Schuller) og 21 år gamle Clément Koretzky (La Pomme Marseille) imponerte alle på den første etappen av det franske etapperittet Tour du Haut Var.

De franske utbryterne holdt unna for det stjernespekkede hovedfeltet som desperat jaktet duoen på den 189,2 kilometer lange etappen fra Draguignan til La Croix Valmer.

Thor Hushovd, Phillipe Gilbert, Thomas Voeckler, Simon Gerrans og Giovanni Visconti satt alle i feltet som jaktet ungguttene.

I den slake bakken opp mot mål viste Romain Hardy imponerende avslutningsegenskaper og Koretzky maktet ikke utfordre Bretagne-Schuller-rytteren i spurten.

Desperat jakt
Utbryterne holdt unna for det jagende feltet. Forhåndsfavorittene satte opp et voldsomt hardkjør mot slutten av etappen og bare en liten gruppe ryttere satt med i det som gjenstod av hovedfeltet da de krysset målstreken.

Briten Jonathan Tiernan-Locke var den sterkeste i favorittgruppen. Endura Racing-syklisten imponerte alle i Tour Méditerranéen for en uke siden da han vant to etapper og tok hjem sammenlagtseieren.

Tiernan-Locke kobles allerede til lag i sykkelsportens øverste divisjon, WorldTour. Britens sjef har uttalt at rytteren etter alt å dømme blir å finne i et storlag neste sesong.

Den franske yndlingen Thomas Voeckler var aktiv på den første etappen av Tour du Haut Var og ble sjettemann. Europcar-rytteren vant rittet i fjor.

Usynlige nordmenn
Thor Hushovd (BMC Racing Team) og Vegard Stake Laengen (Team Type 1-Sanofi) sykler rittet som er kategorisert som UCI 2.1.

Selv om begge var å se i front av hovedfeltet ved flere anledninger klarte ingen av nordmennene å prege rittets avsluttende fase.

Tour du Haut Var avsluttes søndag med en etappe av det hardere slaget.

Resultater
1. Romain Hardy (Bretagne-Schuller) 4.47,10
2. Clément Koretzky (La Pomme Marseille) samme tid
3. Jonathan Tiernan-Locke (Endura Racing) +6
4. Jeremie Galland (Saur-Sojasun) +11
5. Simon Clarke (GreenEdge) s.t.
6. Thomas Voeckler (Europcar) s.t.
7. José Joaquin Rojas Gil (Movistar) s.t.
8. Staf Sheirlinckx (Cofidis) s.t.
9. Julien Simon (Saur-Sojasun) s.t.
10. Russel Downing (Endura Racing) s.t.
...
81. Vegard Stake Laengen (Tem Type 1-Sanofi) +15
107. Thor Hushovd (BMC Racing Team) +1.36

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere