*Nettavisen* Sport.

Fransk i fokus for City

Innbytter Antoine Sibierski sikret Manchester City ett poeng i møtet mot Leeds. Mark Viduka ga Leeds ledelsen etter en horribel forsvarsblemme av en annen franskmann.

22.12.03 23:45

MAN CITY - LEEDS 1-1: Leeds tok rett nok ledelsen 24 minutter ut i første omgang, men det var et velfortjent poeng Manchester City-spillerne tok med seg i garderoben etter kampen.

Skuddstatistikken viste 14-4 i Citys favør etter full tid - ballinnehavet endte på 64-36.

Stygg miss
Men lenge så det ut til at Leeds skulle få med seg tre kjærkomne poeng hjem til julefeiringen i Yorkshire. Det ville i så tilfelle vært god grunn til å sende en ekstra flott julegave til hjemmelagets franske forsvarsspiller David Sommeil.

Sommeil hadde tilsynelatende full kontroll, selv om han ble presset av Mark Viduka (bildet) midt foran eget mål, da han mer eller mindre snublet i ballen og overlot den australske spissen alene med keeper David Seaman.

Den Manchester United-aktuelle spissen rundet pensjonsmodne Seaman og satte ballen enkelt i mål.

Franskmenn i fokus
Men åtte minutter før slutt sørget Antroine Sibierski for at City-fansen ikke bare fikk med seg en fransk syndebukk, men også en fransk helt, hjem fra City of Manchester Stadium mandag kveld.

Sibierski headet Sun Jihais innlegg forbi Paul Robinson - og sørget for 1-1.

Faktisk kunne City tatt ledelsen bare 70 sekunder inn i kampen, da Shaun Wright-Phillips parkerte Ian Harte før han la inn foran mål. Innlegget var imidlertid ikke presist nok, og endte bak Nicolas Anelka.

Svak Fowler
Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, selv om det tok en stund før de hentet seg inn etter Leeds noe ufortjente ledermål. I andre omgang var City totalt overlegne, spesielt i ballinnehav.

En Robbie Fowler i form kunne blitt tungen på vektskålen. Dessverre er det en del år siden den Toxteth-fødte Liverpool-legenden var i form sist.

Leeds ligger nest sist, men har bare tre poeng opp til Tottenhams 15. plass, mens City klatret tre plasser og feirer julaften på en 11. plass i Premier League.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.