RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk juksemaker får dansk støtte

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Jeg synes virkelig synd på ham, sier Rolf Sørensen.

Den franske sykkelehelten Laurent Jalabert ble i juni avslørt som én av rytterne som testet positivt for EPO i Tour de France i 1998.

Les også: - Fransk sykkelhelt var dopet

Det ble bekreftet onsdag da det franske senatet la fram sin dopingrapport.

Sluttet som landslagssjef
Avsløringen kommer på toppen av et vondt halvår for franskmannen.

I mars ble han påkjørt av en bil da han var ute og syklet og måtte behandles på sykehus.

I april sluttet han som fransk landslagssjef etter at han var uenig med den franske sykkelpresidenten David Lappartient i avgjørelsen om å la en banerytter sykle landeveisrittet i OL i London for at han skulle kvalifisere seg for banerittene.

- Jeg synes virkelig synd på Jalabert. Han har hatt et trøblete år, og det ble bare verre da han ble avslørt som juksemaker og fransk fjernsyn ikke ville ha ham med i sendingene av Tour de France, sier Rolf Sørensen til cyclingnews.com.

- Vi konkurrerte i en mørk tid
Sørensen og Jalabert var aktive på 1990-tallet, og begge jukset for å vinne. Dansken innrømmet i mars at han brukte EPO og kortison.

Les også: Tidenes danske syklist var dopet

- Det har vært mange innrømmelser i det siste, men noen har fortsatt ikke sagt noe. Det er ikke tvil om at vi konkurrerte i en mørk tid for sykkelsporten, forteller Sørensen.

Innrømmer ikke dopingmisbruk
Jalabert er én av Frankrikes største syklister gjennom tidene. 44-åringen vant Vuelta a España i 1995 og poengtrøya i treukersrittene sju ganger totalt.

- Han var en fantastisk syklist samtidig som han var ydmyk. Jeg kjenner Jalabert som en profesjonell rytter, og jeg blir trist av å se at han er i problemer, sier Sørensen.

Jalabert har skrevet i en pressemelding at han tar til etterretning at han er på listen over dopede syklister i 1998, men franskmannen innrømmer ikke dopingmisbruk i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere