RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Fransk magi slukket Brann

Sist oppdatert:
Syltynt håp for Brann før mesterligareturen mot Marseille.

BRANN – MARSEILLE 0-1: Brann hevet seg flere hakk fra den pinlige forestillingen mot Ventspils, men bergenslaget tapte likevel 0-1 mot Marseille i Mesterligaens 3. kvalifiseringsrunde onsdag kveld.

Hjemmelaget hang godt med i førsteomgang, men da det franske stjerneskuddet Hatem Ben Arfa satte fart på høyresiden og fant Benoit Cheyrou inne foran mål klarte ikke Mons Ivar Mjeldes menn å stå imot.

Marseille trillet mye ball og Brann måtte satse på kontringer, men dette viste seg å være vanskelig med en spissduo som begge helst ville møte ballen.

De store målsjansene uteble og dermed har Brann et meget vanskelig utgangspunkt når returkampen spilles i Frankrike 27. august.

- Utnytter våre feil
Brann-trener Mons Ivar Mjelde mente at laget hans var bedre defensivt enn på lenge i onsdagens kamp, men at dette gikk litt utover det som skjedde fremover på banen.

- Vi møter et godt lag i dag, men jeg synes vi får et billig mål imot oss. Situasjonen der målet kom løser vi dårlig.

- Det er litt symptomatisk at de utnytter våre feil. Vi så mye bedre ut defensivt enn vi har gjort på lenge, men dette gikk dessverre utover det offensive, sier Mjelde til Viasat 4.

Når det gjelder savnet av en spiss som kan true mer i bakrommet, er treneren enig i at dette er et problem for laget.

- Vi blir for stasjonære. Når de (Marseille) angriper er det mer trykk i bakrommet og mer fart i beina.

- Jeg burde kanskje satt på Robbie Winters tidligere, han har god fart og bedre i bakrommet, sier Mjelde.

- Sliter i lange perioder
Erik Huseklepp fikk en sjelden sjanse på venstresiden til Brann, men kantspilleren klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

- Jeg er ikke fornøyd med 0-1. Vi burde skape flere sjanser og vi mangler stabilitet.

- Vi sliter i lange perioder der de bare triller ball. Vi kommer ikke til nok innlegg, men da vi gjør det blir det farlig, sier Huseklepp.

Farlige på kontringer
Marseille startet kampen best og hadde et spillemessig overtak i store deler av førsteomgang. Det franske laget trillet mye ball og Brann-spillerne ble løpende en del imellom.

Til tross for at Marseille hadde ballen mest, var likevel Brann godt organisert defensivt og farlige på kontringer. Noe som førte til at bergenslaget kom til flere halvsjanser.

Det var spesielt på høyresiden at Brann skapte farligheter. Etter 17 minutter ble nykommeren Birkir Sævarsson spilt fint igjennom, men Steve Mandanda i Marseille-buret var fint ute og snappet ballen foran beina på islendingen.

Minutter senere var det Marseille sin tur til å presentere seg for de fremmøtte på Brann Stadion. Først trillet de ball i to minutter og deretter fyrte Benoit Cheyrou av fra rundt 20 meter. Håkon Opdal var imidlertid riktig plassert og fikk slått ballen bort fra feltet.

Akkurat da det så ut til Marseille var i gang med å ta helt over i Bergen, våkent imidlertid hjemmelaget mer til liv igjen. Nok en gang ble Sævarsson spilt fri på høyresiden, men dessverre var også Mandanda i gjestens mål fortsatt våken.

Kalddusj før pause
Brann fortsatte å skape brukbare muligheter foran franskmennenes mål og etter 35 minutter var Njogu Demba-Nyrén farlig frempå. Svensk-gambieren fikk ballen utenfor boksen og sendte i vei et skudd. Marseilles keeper fikk imidlertid hanskene på ballen nede i høyre hjørne.

Fem minutter før pause bestemte imidlertid Marseilles Hatem Ben Arfa at det var på tide med litt magi. Midtbanespilleren dro seg fint fri på høyrekanten mot en meget passiv Erlend Hanstveit og slo ballen fint ut til Cheyrou. Marseille-spilleren gjorde ingen feil og smelte ballen i nettet fra rundt fire meter.

Etter scoringen ebbet omgangen ut og dermed hadde Brann en meget vanskelig annenomgang foran seg.

(saken fortsetter)

Mangler bakromsspiss
Etter hvilen så det ut til at Marseille allerede var fornøyd med resultatet og det franske laget la seg litt mer bakpå.

Brann på sin side prøvde så godt de kunne, men det var tydelig at laget savnet en skikkelig bakromsspiss. Azar Karadas og Njogu Demba-Nyrén ble til stadighet sendt ut på løpetur, men ble lett fanget opp av gjestenes forsvar.

Etter hvert gikk det imidlertid opp for hjemmelaget at de måtte komme seg mer rundt på kanten og slå ballen inn foran mål. Etter 68 minutter gjorde Bjørn Dahl nettopp dette og fant Karadas inne foran mål. Spissen fikk dessverre ikke skikkelig dreis på headingen.

På overtid fikk Brann en siste sjanse til å rette på resultatet, da de fikk frispark på rundt 20 meter. Petter Vaagan Moen fyrte av, men skuddet smalt i tverrliggeren og over.

Like etter blåste dommeren av kampen og Marseille har dermed et godt utgangspunkt foran returkampen i Frankrike.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere