Fransk proffsyklist tatt for doping

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Blir kastet ut av Tour of Beijing etter å ha blitt tatt for EPO.

09.10.12 20:35

Steve Houanard har testet positivt på EPO. Den positive A-prøven kom som følger av en test tatt utenfor konkurranse. Det opplyser det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressenmelding tirsdag ettermiddag.

Franskmannen skal ha avlagt den positive prøven 21. september og er nå suspendert i påvente av en offisiell høring.

Kastet ut av Kina
Den franske 26-åringen er på ingen måte en av de mest kjente rytterne i feltet, men har hele fire sesonger bak seg i proffsirkuset.

Han startet karrieren i Skil-Shimano (laget som nå heter Argos-Shimano) som stagiaire i slutten av 2008-sesongen. Han kjørte to hele sesonger for laget, før han terminerte kontrakten med det nederlandske laget og byttet til sin nåværende arbeidsgiver Ag2r foran 2011-sesongen.

Ag2r-rytteren har aldri fått muligheten til å vise seg frem i Tour de France, men fullførte i fjor Vuelta a España, uten å markere seg nevneverdig.

Houanard står uten proffseirer, men deltok senest på tirsdag i Tour of Beijing. Da spurtet han inn til en 21. plass på den første etappen i World Tour-rittet.

Var ikke lenger ønsket i Ag2r
Den franske rytteren må nå ta stilling til om han ønsker å få B-testen analysert, noe han har rett til.

- Det er forferdelig. Jeg var med han i de kanadiske rittet (GP Quebec og GP Montreal tidlig i spetember, red. anm.) og jeg fortalte han da at det ikke lenger var plass til han på laget.

- Jeg hadde ikke lukket døren helt, men han visste at det ville være vanskelig å få oss til å forandre mening. Jeg tror det kan ha utløst en reaksjon som ikke var så lur, sier sjef i Ag2r, Vincent Lavenu til L'Equipe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag