RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fransk sykkeltopp vil fjerne denne mannen

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
- Jeg synes at vi på internasjonalt nivå skal utestenge managerne med dopinghistorikk, sier David Lappartient.

David Lappartient, president i det franske sykkelforbundet (FFC), langer ut mot ASO og tidligere doptatte syklister i den franske avisen Le Monde.

Franskmannen mener at det internasjonale sykkelforbundet også skal straffe laglederne i forbindelse med dopingsaker.

- Når jeg ser lag som ansetter ryttere som Ricco og Mosquera må jeg si at de ikke har forstått noe som helst. I tillegg har vi en mann som Kim Andersen, som - til tross for at hans straff ble redusert - ble tildømt en livstidskarantene på grunn av tre positive dopingtester, har startet et nytt lag. Det er vår plikt å sette streken der, mener Lappartient i følge feltet.dk.

Det nederlandske laget Vacansoleil har skrevet både Riccardo Ricco og Ezequiel Mosquera på laglisten til tross for at de begge har et nokså frynsete rykte.

Kim Andersen er som kjent mannen bak Team Schleck eller Team Luxembourg.

Kritiserer UCI
Han kritiserer også Tour de France-arrangøren ASO. Lappartient deltok ikke på Tour de France-presentasjonen fordi han er lei av at det franske sykkelforbundet skal betale for forsikringene rundt arrangementet.

- Det er stort problem, fordi amatørsporten betaler forsikringen for Tour de France.

Han benytter også anledningen til å kritisere UCI.

- For fire år siden hadde vi fem lag i Pro Touren, men siden den gang har vi mistet et lag hvert år, forklarer han og legger til at proffsyklingen bør bidra mer til amatørsyklingen; - Det er 25 år siden en franskmann vant Tour de France. Det er gått for lang tid. Det er pengene som har overtatt makten. Det må være en større solidaritet mellom de forskjellige familene i sykkelsporten.

Les også: Pro Team 2011

Koster for mye
Lappartient mener at doping og økte kostnader er noe av årsakene til de franske resultatene.

- Vi hører de til de siste landene som tillater de profesjonelle en status som arbeidstakere, sier han og mener samtidig at antidopingkampen gjør sykkelsporten 30-40 prosent dyrere.

- Færre topplag betyr mindre poeng, men hos juniorene og U23-rytterne har vi gode resultater. Der tilhører vi de tre beste landene i verden.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere