To ganger har banesyklisten Grégory Baugé oppholdt seg på et annet sted enn først oppgitt til dopingkontrollørene. I tillegg har han uteblitt til en avtalt dopingprøve.

Det gir tre brudd mot bestemmelsene i meldeplikten, og det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ga dermed 26-åringen en utestengelse med tilbakevirkende kraft fra 23. desember 2010 til 22. desember 2011.

I den perioden konkurrerte Baugé blant annet under bane-VM Apeldoorn (Nederland) i mars. UCI har nå bestemt at utøverens resultater blir strøket.

Frankrike mister dermed både gull fra individuell- og lagsprint fra mesterskapet. Baugé slo britiske Jason Kenny i finalen i det individuelle rittet. Han kan nå få tilkjent både gullet og verdensmestertrøyen som en konsekvens av straffeutmålingen.

Sprinteren sto med seks VM-titler før mesterskapet i Nederland, og satser for fullt mot neste års OL i London. Der er franskmannen storfavoritt etter å ha vunnet to VM-gull (og mistet ett) de siste tre årene.

Les også: - Bør aldri få delta i OL

En rytter som David Millar får i utgangspunktet ikke stille til lekene ettersom han har sonet dopingdom på over seks måneder tidligere. Det har den britiske olympiske komité bestemt. Ettersom Baugés «karantene» ble gitt med tilbakevirkende kraft, ser det likevel ut til at Baugé stiller til start i London.