RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Franskmann vant Skarverennet

Foto: Odd Andersen (Afp)
Sist oppdatert:
Jean Marc Gaillard spurtslo to nordmenn.

Vintersesongens siste kraftanstrengelse for langrennsløperne ble i dag gjennomført i strålende solskinn.

Jean Marc Gaillard, Chris Jespersen, Frode Andresen og Espen Harald Bjerke gikk sammen nesten hele rennet og med unntak av sistnevnte var de alle i spurtoppgjør om seieren i året Skarverenn.

Der var franskmannen raskest og henviste Jespersen og Andresen til henholdsvis andre og tredjeplass. Bjerke gikk inn til en fjerdeplass.

Gaillard kan inkassere 100.000 kroner i premiepenger, i tillegg til disponibel bil i ett år.

– Dette var en fantastisk opplevelse, sa Gaillard, som deltok i Skarverennet for første gang ifølge NTB.

Suverene Johaug
På kvinnesiden var det en som var totalt overlegen alle de andre, nemlig Therese Johaug.

Som hun gjorde under tremila under VM i Holmenkollen parkerte hun Marit Bjørgen og resten kvinneløperne. Bjørgen hadde nest beste tid av damene, men hadde syv minutter opp til jenta fra Dalsbygda. Den lovende juniorjenta fra Ytre Enebakk, Martine Ek Hagen, gikk inn til en tredjeplass, nesten ti minutter etter Johaug.

Kvinnene startet 12 minutter foran herrene og Therese Johaug endte totalt på femteplass i rennet.

Skarverennet går fra Finse til Ustaoset og er 38 kilometer langt. Allerede etter en liten time var rennet fulltegnet, med 12.200 skiløpere.

Snøproblemer
Lite snø i fjellet og unormalt varmt vær har skapt problemer for arrangørene.

For det var så lite snø på de siste kilometerne at alle som er meldt på i mosjonsklassen måtte ta av seg skiene og gå de siste 1 500 meterne.

Arrangøren har kjørt inn mye snø fra Hardangervidda til Ustaoset, men løypa ble ikke bredere enn at det kun var konkurranseløperene som fikk lov til å beholde skiene på helt inn til målstreken.

– Jeg er utrolig glad for at vi har fått til dette. Løypemannskapene har lagt ned en iherdig jobb den siste måneden. De første 30 kilometerne har ikke vært problematiske. Det er de siste åtte som har vært utfordrende. Kuldegradene under de siste nettene har vært avgjørende for at vi kan arrangere rennet under gode forhold, sier pressesjef John-Ragnar Aarset til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere