*Nettavisen* Sport.

Frastjålet sykler for over en halv million

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

- Det er mafia som drar rundt, sier norsk sportssjef.

24.03.13 12:18

Det norske sykkellaget Øster Hus-Ridley har blitt frastjålet seks konkurransesykler under et ritt i Italia.

Tyvene brøt seg inn i et garasjeanlegg og plukket med seg seks sykler fra det norske laget og ytterligere seks sykler fra et østerisk lag som bodde på samme hotell.

Sportssjef i laget, Roy Hegreberg, er opprørt over tyveriet.

- Dette er profesjonelle folk som har væt ute. Det er et overvåkingskamera ved inngangen til garasjen, men de har krøpet inn et lite vindu. Det er så lite at man må ta av hjulene for å få ut syklene, så det er tydelig at de visste hva de gjorde, sier Hegreberg procycling.no.

Tok de seks dyreste syklene
Banden har tatt med seg de seks dyreste konkurransesyklene til Øster Hus-Ridley. Hos det østerrikske laget forsynte de seg med reservesyklene, som var mindre brukt.

Ifølge Hegreberg har de seks syklene en total utsalgspris med utstyr på over 500 000 norske kroner.

På grunn av sponsoravtaler, er det reelle verdien for laget et par hundre tusen lavere.

- Det er utrolig kjipt og det ødelegger litt for oss i dag. Nå har jeg brukt et par timer på politistasjonen for å få orden på papirer med tanke på forsikringen. Resten av laget har dratt til start. Vi har reservesykler, så jeg tror vi skal få det til å gå opp. Da får gutta i det minste kjørt, forklarer Hegreberg.

Ikke uvanlig
Det er ikke uvanlig at sykkellag rundstjeles på ritt. Syklene står ofte i lagenes lastebiler eller i anlegg knyttet til hotellene, slik som i dette tilfellet.

Spesielt i Italia har det vært et problem at profesjonelle bander får tak i sykler på denne måten.

- Det sto til og med tre politibiler på hotellet. Når de er så kalde at de bryter seg inn da, så er det proffer. Dette er mafia som drar rundt. Det er minimalt vi kan gjøre for å forsikre oss, da måtte gutta hatt med syklene inn på rommet, sier Hegerberg.

- Er det noe håp om å få igjen syklene?

- Det håpet er veldig begrenset ut ifra det jeg har hørt. Det er sjeldent de dukker opp etter noe sånt. Nå må vi få tak i noen nye. Nå er det heldigvis siste etappe i rittet, så får vi dra hjem. Ridley er en fantastisk sponsor og racingdepotet vårt kommer til å sette seg i sving til å skaffe nye sykler til neste helg, avslutter Hegreberg.

PS: Øster Hus-Ridley sykler siste etappe av Coppa e Bartali søndag. Kristian Dyrnes ligger på 85 plass sammenlagt før etappen. Diego Ulissi leder sammenlagt foran lagkamerat i Lampre Damiano Cunego.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.