*Nettavisen* Sport.

Fred om rådene fra Solskjær: - Han ba meg fokusere, spille bra og luke bort feil

 

RÅD: Fred har begynt å finne formen etter å ha fått en litt ny rolle i Manchester United. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Brasilianeren har slitt etter overgangen til Manchester United, men begynner så smått å vise hva som bor i ham.

Det ble knyttet store forventninger til Fred etter at han kom fra Shaktar Donetsk for 60 millioner pund sommeren 2018.

26-åringen har imidlertid ikke slått til på Old Trafford, men spilte en av sine bedre kamper mot Liverpool sist, da i en noe ny rolle.

For etter at Solskjær la om til 3-4-1-2 har Fred fått partnerskapet med Scott McTominay til å fungere bedre. Nå forteller han at Solskjær har bedt ham om å spille enkelt, men at han samtidig har frihet offensivt i det nye systemet.

- Pasningsspill er noe av det viktigste i mitt spill, og når jeg får slått mange pasninger er jeg fornøyd, sier brasilianeren til klubbens offisielle hjemmeside og fortsetter.

- Jeg blir ikke fornøyd når jeg bommer på pasninger, så jeg jobber veldig hardt for å forbedre det.

Klikk på bildet for å forstørre.  

GOD: Fred spilte en god kamp mot Liverpool. Her i duell med Georginio Wijnaldum. Foto: Oli Scarff (AFP)

Fikk tre råd

Fred har startet fem kamper i Premier League denne sesongen, men har vært gjenstand for mye kritikk fra fansen etter overgangen til United. Han forteller at formasjonen United benytter seg av nå passer hans offensive kvaliteter bedre enn da han spilte som en av to dype midtbanespillere i 4-2-3-1.

I spann med McTominay gjorde han en god figur hjemme mot Liverpool forrige helg.

- Jeg er virkelig glad på Scotts og mine egne vegne, vi har jobbet hardt sammen på midtbanen og jeg håper vi kan fortsette formen, sier han.

Søndag er han etter alle solemerker med fra start igjen når Solskjær skal forsøke å ta tre poeng borte mot Norwich, og Fred avslører tre råd Solskjær ga ham i forkant av Liverpool-kampen.

- Vi gjorde det veldig godt taktisk på søndag (mot Liverpool), noe som var veldig viktig. For min egen del var jeg ganske avslappet. Med fem spillere bak meg på banen ga det meg frihet til å spille slik jeg ønsker og gå mer framover. Jeg var også veldig fornøyd med den defensive jobbingen. Manageren ba meg om å fokusere, spille bra og minimere antall feil, og jeg synes jeg klarte det bra.

Klikk på bildet for å forstørre.  

RÅD: Solskjær får stadig mer ut av Fred. Foto: Geoff Caddick (AFP)

Fått kritikk

Fred har imidlertid måttet tåle mye kritikk etter overgangen fra ukrainske Shaktar. både Owen Hargreaves og Michael Owen var kritiske til hans opptreden 0-0-oppgjøret borte mot AZ Alkmaar tidligere i måneden.

- Han er ikke mer enn en helt gjennomsnittlig spiller. Det er sannheten. Hva mer kan man si? sa Owen om midtbanespilleren i studio ifølge Daily Mail.

- Vi diskuterte hva som er den beste posisjonen hans. Jeg tenker at han er best i en sekser-rolle. Owen (Hargreaves) mente han er en «åtter». Til syvende og sist er vel svaret at han ikke klarer å fylle noen av de rollene spesielt bra, fortsatte den tidligere spissen.

Hargreaves påpekte på sin side at det var noe som ikke stemte helt med Fred.

- Jeg tror det faktisk er en veldig bra spiller der inne et sted, og derfor forstår jeg ikke hvorfor han spiller på denne måten. Han leverte noen fantastiske kamper for Sjakhtar og det var derfor Manchester City ville ha ham, sa han.

Solskjær, Fred og resten av United-laget fikk en positiv opplevelse etter å ha fått med seg ett poeng hjemme mot serieleder Liverpool forrige helg.

Oppturen, hvert fall i form av poeng, fortsatte i midtuken da Partizan Beograd ble slått 1-0 i en vanskelig bortekamp i Europa League. I tillegg er Anthony Martial omsider tilbake fra skade, og franskmannen beviste sin viktighet for klubben da han ble matchvinner i oppgjøret mot Partizan.

De gode opplevelsene er kjærkomne for Solskjær, som har slitt så langt denne sesongen. Laget ligger helt nede på 15.-plass i Premier League med 10 poeng, og møter søndag nedrykkskandidat Norwich som kun har tatt sju poeng på de ni første kampene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.