RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Fredagens Premier League-rykter

Er denne mannen verdt 340 millioner kroner?

Mye tyder på at Robinho kommer til å forlate Manchester City til fordel for Barcelona i januar. Ifølge en rekke tvilsomme og mindre tvilsomme britiske tabloider er ikke brassen særlig fornøyd med tilværelsen på The City of Manchester Stadium, og en retur til Spania skal være fristende for den tidligere Real Madrid-spilleren. De lyseblå brukte mye penger på å hente Robinho sommeren 2008, men det ser heller ikke ut til at de vil være forsiktige med pengene når det kommer til å hente en erstatter for brasilianeren. Øverst på ønskelisten skal Angel Di Maria stå. Argentineren spiller for tiden i Benfica, men ifølge The Daily Mail skal City være villige til å betale de 340 millionene som portugiserne krever for spilleren. Di Maria startet karrieren hos Rosario Central i hjemlandet, og kom til Benfica i 2007. Så langt har han fått med seg 51 kamper for klubben, og scoret 17 mål. 21-åringen har også rukket å få med seg tre kamper for Argentina.

Men det er kanskje ikke noen krise om Robinho forsvinner fra Premier League. Fulham skal nemlig være interessert i å sikre seg en brasse med et nesten identisk navn. Roy Hodgson har forhørt seg om Palermo-spilleren Rubinho. Målvakten skal være verdsatt til rundt 30 millioner kroner, og kan bli Fulham-klar allerede i januar.

Lucas Leiva har vært tema for en del heftig debatt blant Liverpool-supportere denne sesongen. Den blonde brasilianeren slaktes av noen, mens han hylles av andre for sitt spill denne sesongen. Denne diskusjonen skal ikke videreføres her, men det er tydelig at den godeste Lucas i hvert fall har gjort noe riktig. The Daily Mirror kan nemlig melde at midtbanemannen er ønsket av flere store klubber rundt om i Europa, og at Liverpool krever rundt 140 millioner for å la spilleren gå. Men salg av spillere er vel kanskje ikke det som har høyest prioritet på Anfield om dagen?

For rødtrøyene sliter voldsomt med skader om dagen, og har snart ikke igjen en eneste førstelagsspiller. Den siste på skadelisten er ikke overraskende Fabio Aurelio. Backen har måtte melde forfall fra landslagsoppdrag med Brasil på grunn av skade. Fra før er Steven Gerrard, Fernando Torres, Yossi Benayoun, Glen Johnson, og Albert Riera blant sentrale spillere i Liverpool, som også nyter late dager på sykestua.

Blackburn er også på jakt etter en midtbanespiller, og Sam Allardyce ser mot Nederland. Nærmere bestemt har han latt seg sjarmere av AZ Alkmaars Rasmus Elm. Svensken skal ikke være så altfor dyr, og en seddelbunke på 40 millioner kroner kan være nok.

Carson Yeung kan ikke vente med å sette sitt preg på Birmingham City, og har minst to spillere på blokka foran det kommende overgangsvinduet. Arouna Koné fra Sevilla og Achille Emana fra Real Betis kan begge få navnet sitt bakpå en Birmingham-trøye i løpet av kort tid.

Wolverhampton sikter litt lavere, og prøver seg på Gillinghams Simeon Jackson. Spissen, med en fortid i Rushden & Diamonds, er tilgjengelig for 10 millioner.

Rio Ferdinand sliter med ryggen, og nå har Manchester United bestemt seg for å tukte stopperen til å se en spesialist. Klubben håper at dette kan hjelpe den engelske landslagsmannen med å bli kvitt smertene, og finne tilbake til storformen.

Kilder: Daily Mail, Daily Mirror, The Sun, The Guardian, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere