*Nettavisen* Sport.

Fredagens Premier League-rykter

Foto: Nick Wilkinson (EPA)

Kan det utenkelige skje i Liverpool?

26.03.10 09:58

Når man ikke trodde det kunne bli verre for Liverpool (hvor ble det forresten av alle de som spådde ligagull til Merseyside-gigantene før sesongstart?), så kommer rådet fra den gamle Liverpool-legenden Phil Thompson som ingen med rødt hjerte vil høre: – Forlat Liverpool, Fernando Torres og Steven Gerrard! Riktignok mener den gamle Liverpool-kapteinen at superstjernene bare skal true med å gjøre det hvis ikke klubbens amerikanske eiere snarest hoster opp penger til kvalitetsforsterkninger og ny stadion – og sjansen for at det skjer er omtrent like stor som at Nord-Korea vinner sommerens Fotball-VM. Ingen ting i dagens engelske aviser tyder på at det er noen frekke nyervervelser på gang på Anfield, men scouserne kan i alle fall glede seg over at Javier Mascherano er i ferd med å underskrive en ny kontrakt med den forhenværende giganten.

I Arsenal er situasjonen helt annerledes. Riktignok fikk de en kald skulder da de forsøkte å legge snaue ti millioner på bordet for Stuttgarts 15-årige(!) keeper Odesseas Vlachidimos, men den belgiske midtbanespilleren Eden Hazard skal være på vei til Emirates. Det samme gjelder Loic Remy, som har bedt London-laget om å hente ham. Spissen er verdsatt til rundt 100 millioner. De dårlige nyhetene for Gunners-fansen er at Christian Eriksen sier han ikke ønsker å forlate Ajax med det første, tross interesse både fra Arsenal og Barcelona. For øvrig har Arsène Wenger gitt beskjed om at det ikke blir noen kontraktsforhandlinger med William Gallas og Mikael Silvestre før man har gjort seg ferdig med de viktigste kampene i sesonginnspurten.

Er Arsenal hyppig representert i disse spaltene, så har Manchester City klippekort. Dagens inn: Hamburgs Jerome Boateng (100 millioner) og Osasunas Cesar Azpilicueta. Dagens ut: Valeri Bojinov (allerede på lån i Parma, hvor han ønsker å bli værende).

Tottenham har kanskje ikke de samme summene å rutte med som Manchester City, men det forhindrer ikke Harry Redknapp å spille Football Manager med virkelige penger. Thomas Hitzlsperger (tidligere Villa, nå Lazio) skal være nestemann inn dørene på White Hart Lane etter manglende spilletid i Italia. Lite tyder på at Roman Pavljutsjenko (kan noen gi den mannen et kunstnernavn snart?) får og vil forlate London med den formen russeren er i, men Lokomotiv Moskva skal etter sigende fortsatt ønske å signere 28-åringen.

Portsmouth får lov til å selge alt av spillere, og nå kommer en liten rubelgavepakke. – Send oss tilbake Quincy Owusu-Abeyie, og dere får drøyt to millioner, sier Spartak Moskva.

Everton på spissjakt? Ja, selvsagt. Mario Mandzukic (Dinamo Zagreb) kan bli Everton-spiller til sommeren, det samme kan Bristol Citys venstreback Christian Ribeiro.

Birmingham til Europa? Ja, men bare i jakt etter nye spillere. Alex McLeish skal visst sikle voldsomt på Nantes-spissen Jonathan Nanizayamo.

Kilder: Liverpool ECHO, Tribal Football, Sporting Life, BBC, Imscouting, Daily Mail, Daily Mirror, The Star, The Sun, Daily Express

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.