Fredagens Premier League-rykter

Foto: Pa Photos/Scanpix

Liverpool skal kjøpe både en ny spiss og en nordmann for pengene de får for Torres.

23.07.10 14:04

Det er snart helg, men det betyr ikke at managere og direktører for britiske klubber ikke er ute med sjekkheftene sine.

I alt det som skjer rundt alle spillerne som bytter klubb kan vi begynne med nyheter om noen som ikke gjør det. The Sun kan melde at 35-årige Sol Campbell vil bli i Arsenal ett år til, hvis han vil. Muligens inntil et eller annet lag i League One spør om han vil komme, han kommer og garderoben er for dårlig og drar tilbake igjen.

Samme avis kan også melde at Manchester United vil tilby ny kontrakt til Nemanja Vidic. Serberen har vært linket til Real Madrid, men det ser nå ut til at 28-åringen kan se for seg en lønnsøkning på rundt 1 million pund i året hvis han velger å bli melder The Sun. Den relativt mer seriøse avisen, The Independent, melder at Ferguson holder døren åpen for Vidic. Ut av Old Trafford.

Nederlenderen Klas-Jan Huntelaar kan være på vei til Liverpool fra Milan med nederlenderen Ryan Babel gående andre veien. Hvis ikke Huntelaar ender i en av Manchester-klubbene, eller Everton. Det kommer an på hvilken avis du helst vil stole på når det gjelder rykter. Il Corriere dello Sport melder at Liverpool blir klubben hvis Torres velger å forlate Liverpool. Andre aviser melder at det mest sannsynlige er en låneavtale på en sesong, nok en gang med Liverpool som den mest aktuelle klubben. Den som venter får se.

Fernando Torres har hatt samtaler over to dager med Liverpools direktør, Christian Purslow, og Hodgson kunne uttale følgende: - Det har sannsynligvis vært mange ord fra Fernando, men jeg har ikke snakket med ham. Daily Star melder at både City og Chelsea kan være villige til å bla opp 50 millioner pund for spilleren. Trøsten får være at Joe Cole uttaler at Fernando Torres kommer til å bli, ifølge Daily Mirror.

Apropos Liverpool så har visstnok klubben begynt innledende samtaler med Inter om en overgang til en verdi av 25 millioner pund for Javier Mascherano. Agenten til spilleren har forsøkt å gjøre det enklere for begge parter ved å uttale at det er hans klients «drøm» å spille i Serie A. Albert Riera, på sin side, er allerede i Olympiakos.

Det er veldig mye Liverpool i dagens aviser, og Daily Mirror kan avsløre resten av handlelisten til Roy Hodgson: Paul Konchesky fra Fulham, Luke Young fra Aston Villa og Marcus Pedersen fra Strømsgodset. Kanskje ikke så rart det er mange Liverpool-rykter i dag, før midnatt må nemlig Hodgson melde på spilleren som skal spille de to første kvalifiseringskampene til Europa League.

Manuel Almunia er redd for at han blir frosset ut på Arsenal og 33-åringen kan være på vei til Atlético Madrid, melder Daily Express.

Vi nevnte Citys interesse for James Milner i går og prisen som diskuteres skal visstnok være på rundt 24 millioner pund. Aston Villas Martin O'Neill synes det er litt for lite og vil ha 30 millioner. The Sun melder at spilleren vil gå, manageren vil selge for en pris og at City synes det er for dyrt med 30 millioner. Samme avis kan for øvrig melde at den totale prisen som City har betalt for sine spillere er 212 millioner pund (vel, hvis de kjøper alt de er linket til), omtrent dobbelt så mye som ved ligastart i fjor.

Villa kommer til å bruke noen av pengene på Aiden McGeady, den irske landslagsspilleren som i dag spiller for Celtic. Sky Sports er folkene bak det ryktet.

Chelsea sliter med skader i oppkjøringen til sesongen, noe som kan bety at Ricardo Carvalho likevel ikke skal til Real Madrid. Det er Daily Mirror som melder dette.

Stoke skal sette ny klubbrekord. Spilleren de skal kjøpe? Carlton Cole fra West Ham. Rekorden blir på 12 millioner pund melder Daily Mirror. Cole laget 10 mål på 30 kamper forrige sesong for West Ham. Pengene West Ham får skal de bruke på å kjøpe Rais M'Bolhi. Målvakten til Algerie, som da muligens imponerte mer enn Robert Green under VM i fotball.

Ikke det at West Ham mangler penger etter at de fikk nye eiere på tampen i fjor. Handlelisten til Avram Grant er følgende: François Clerc (Lyon), Sol Campbell (Arsenal), Nicky Shorey (Aston Villa), Jamie O' Hara (Tottenham), Kevin Prince Boateng (Portsmouth), Steve Sidwell (Aston Villa), Jermaine Pennant (Real Zaragoza), Neymar (Santos), Yakubu (Everton), Loic Remy (Nice) og Diego Tardelli (Atletico Mineiro). Det er The Independent som har samlet ryktene for oss.

Stoke på sin side vil gjerne kvitte seg med James Beattie etter hans lille diskusjon med manager Tony Pulis i forrige sesong, men Blackburn har fått beskjed om at de må hoste opp 1,75 millioner pund for at det skal skje. Det er The Guardian som melder dette. Foreløpig har Stoke ikke fått noen bud på sin andre spiss til salgs: Dave Kitson.

Det er ikke ofte franske klubber drar med sjekkheftet over til de britiske øyene, men Marseille skal visstnok være interessert i å kjøpe Charles N'Zogbia fra Wigan for 8,2 millioner pund. Daily Mirror er kilden.

Ny manager for Fulham kan bli Ottmar Hitzfield. Hvem, spør du kanskje? Han er treneren til Sveits. The Guardian er kilden. (Som flere har kommentert under - Hitzfield har en relativt greit merittliste fra før han ble trener for Sveits.)

BBC Sport kan for øvrig melde at Chris Flood har gått fra Salisbury City til Crawley Town for 10 000 pund. Det vil si en overgangssum på litt over 100 000 kroner for en spiller på nivå fem i England. Muligens kommer pengene fra de 6 millioner pundene som Premier League har gitt til The Football Conference.

Du finner flere fotballnyheter her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.