*Nettavisen* Sport.

Fredagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Her sitter Manchester Uniteds framtidshåp.

08.04.11 14:09

Owen Hargreaves er selve symbolet på det man ofte kaller «frisk som en fisk» og har spilt hver eneste kamp siden han ankom Manchester United fra Bayern München i 2007. Eller, nei, vent litt! Mannen fra Canada, med engelsk pass, har visst bare fått med seg 39 kamper i rødt siden overgangen for fire år siden. Ifølge engelsk sladrepresse skal dette likevel ha vært nok til å overbevise manager Sir Alex Ferguson om å tilby ham ny kontrakt. Den alltid like fornøyelige United-sjefen ønsker visst nok å ha med Hargreaves videre, skriver Daily Telegraph.

Kanskje skotten vil beholde den skadeplagede midtbanemannen fordi Borussia Dortmund ikke vil selge sitt stjerneskudd, Mario Götze, til Old Trafford-klubben?

Og det er ikke bare, bare å være rød, skotte, glad i tyggis og ute etter nye spillere i Manchester-området om dagen. Ifølge tulleaviser skal den unge Ferguson også ha fått nei til svar da han ringte til ledelsen i Palermo for å forhøre seg om den lovende midtbanemannen Amin Bacinovic. Sloveneren skal ha svært lite lyst til å bo i samme by som Mario Balotelli.

Til tross for Fergusons mange mislykkede forsøk på å finne folk som vil spille fotball med Wayne Rooney, suser vi her i ryktespalten videre, og som alltid videreformidler vi siste nytt rundt engelsk presses «golden boy», Romelu Lukaku. Den dag i dag er det Newcastle som er favoritt til å sikre belgieren. Rundt 200 millioner kroner vil gjøre susen i Anderlecht-kassa.

Sist gang vi skrev om Lukaku var Tottenham den eneste klubben som var aktuell for måljegeren. Men siden gjennombruddet har han blitt linket til alt fra Fisher Athletic til Real Madrid.

Men, ja, ja, faste lesere av Nettavisens rykter vil vel uansett ha mer glede av å høre at Everton-manager David Moyes er på krigsstien. Hvorvidt den skotske treneren er interessert i Lukaku vites ikke, men mannen som er nødt til å se sine menn ikle seg blått dag ut og dag inn, skal i det minste være interessert i å hente Guy Moussi, fra Nottingham Forest.

Fra Everton til Liverpool. Den stolte Anfield-klubben har store ambisjoner om å styrke stallen foran neste sesong, og klubbens pengesterke menn mener at backen Aly Cissokho kunne trengt å få navnet sitt bakpå en rød drakt. Spilleren selv, skal imidlertid være lunken til det hele, og hevder hardnakket at han er best tjent med å bli i franske Lyon. Lykke til, Aly!

Er man på jakt etter litt mer slagkraftige rykter, kan nok Chelsea være riktig sted å kikke. Londonklubben blir for tiden linket til alt som kan krype og gå av brasilianere, og at Carlo Ancelotti skal ha siklet på talentfulle Neymar i lengre tid, er intet nytt. Spissens klubb, Santos, skal imidlertid ha avslått et bud på rundt 300 millioner kroner fra Roman Abramovitsj.

Det er imidlertid ikke bare Chelsea som jakter måljegere. Også londonrival Tottenham skal være på jakt etter en fyr med nese for mål, og etter at Romelu Lukaku angivelig skal være mer opptatt av andre klubber, skal Harry Redknapp ha vendt sin engelske nese mot Ipswichs supertalent, Connor Wickham. En pris på 100 millioner kroner skal den tidligere toppklubb kreve for spissen.

Londonklubben skal også være hypp på Eden Hazard fra Lille, men hvem er vel ikke det? Den talentfulle angriperen er også jaktet av Arsenal.

Mens noen jakter spiss, står andre i fare for å miste spiss. Sunderland kan for eksempel miste Asamoah Gyan til Bayern München. Den tyske gigant skal ifølge talkSPORT stå klar til å punge ut en sum i nærheten av 120 millioner kroner for gullgutten til Steve Bruce. Spilleren selv, skal selvfølgelig være mer enn interessert i å få Allianz Arena som arbeidsplass.

Wolverhampton, Wolverhampton, Wolverhampton, hei! Det er gutta som har vaska seg, kan man høre på Molineux i ny og ne. En av dem som kan være så heldig å høre den lystige sang på nært hold, er Readings Shane Long. Manager Mick McCarthy skal i hvert fall ha lyst til å hente den anvendelige angrepsspilleren til sin oransje klubb.

Og til slutt nevner vi også at Roberto Mancini, du vet, han med skjerfet, skal ha blitt så imponert av Emmanuel Adebayors prestasjoner i Real Madrid, at han har gitt styret beskjed om å legge inne et bud på spissen til sommeren. Etter et kjapt søk på internett fant imidlertid klubbens styreformann ut at togoleseren allerede er Citys eiendom. Snakk om å vinne i Lotto!

Poenget, om du gikk glipp av det, var i hvert fall at Mancini ønsker spissen velkommen tilbake til City of Manchester Stadium, om han skulle ønske det,

Kilder: BBC, Sportinglife, talkSPORT, Daily Mirror, The Sun, Telegraph.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag