Gå til sidens hovedinnhold

Fredagens Premier League-rykter

Manchester United vil hente gammel kjenning tilbake til Old Trafford.

Velkommen til fredagsutgaven av vår faste spalte. Vi åpner med at Manchester United, ifølge troverdige Sky Sports, er på utkikk etter en midtstopper og har stilt inn siktet på Ryan Shawcross. 25-åringen startet karrieren i United, før han ble solgt til Stoke i 2008.

Manchester United har slitt voldsomt med skader på midtstopperplassene. Nå for tiden er Nemanja Vidic, Chris Smalling og Phil Jones alle ute av spill. Bare Smalling er i nærheten av å bli friskmeldt.

Det er imidlertid flere enn United som følger Shawcross nøye. Også Chelsea og Tottenham er interessert.

I Manchester United skal for øvrig Javier Hernandez være et mål for Fiorentina. 24-åringen verdsettes til åtte millioner pund, om man skal tro Daily Star. Det skal man ikke nødvendigvis gjøre.

Fernando Lorrente (27) er et hett navn. Spanjolens kontrakt med Athletic Bilbao utløper etter denne sesongen og han har gitt klubben beskjed om at den ikke blir fornyet. Arsenal følger situasjonen nøye, men det gjør også Juventus. Ifølge Daily Mail vil «Den gamle damen» gjøre Llorente til klubbens best betalte spiller om han velger å kjøre flyttelasset til Torino.

I Liverpool er man selvsagt mest opptatt av den ikke-eksisterende bredden i angrepet. Fabio Borini er ute av spill i tre måneder, hvilket betyr at Luis Suarez er klubbens eneste rene, etablerte spiss. The Times skriver at manager Brendan Rodgers forventer å styrke stallen på dette feltet i januar.

Daily Telegraph melder at Liverpool samtidig håper å dra nytte av frustrasjonen til den 18 år gamle vingen Nathan Redmond i Birmingham. Hurtigtoget har bare halvannet år igjen av kontrakten sin med blåtrøyene, men forhandlingen om en ny avtale skal ha brutt sammen.

Vi holder oss i Liverpool, men forflytter oss til den andre siden av Stanley Park. Der sitter Evertons manager David Moyes på kontoret og grubler over et par ting. Det ene er om han skal tilby Thomas Hitzlsperger (30) en kontrakt. Tyskeren har ifølge Liverpool Echo klart seg bra under et prøvespill i klubben. Det andre er om han skal forlenge utlånet av stortalentet Ross Barkley (18) til Sheffield Wednesday eller hente ham tilbake til Goodison Park.

Chris Hughton i Norwich har også sitt å tenke på. Laget med de stilfulle, italienskdesignede draktene har sluppet inn 17 mål på sju kamper, men Hughton fokuserer ifølge Daily Mirror på å få hentet inn spissen Cameron Jerome fra Stoke.

Nord i England sitter visstnok manager Alan Pardew på en liste med sju navn. Han ønsker å forsterke Newcastle på midtstopperplass og har ifølge Evening Chronicle sju kandidater. Både Steven Taylor og Fabricio Coloccini - Pardews førstevalg i dag - har slitt med skader denne sesongen, påpeker BBC.

Vi avslutter med Harry Redknapp, som til London Evening Standard ofrteller at han bare gjør comeback som manager om han får sjansen i en toppklubb.

- Jeg vil ikke bare ta en jobb for å ta en jobb, sier han.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg