Gå til sidens hovedinnhold

Fredagens sykkel-rykter

Sjekk de siste bekreftede og ubekreftede sykkelovergangene.

August er høysesong for sykkeloverganger.

Det skjer mye i både inn- og utland, og denne artikkelen er ment som en liten oversikt over de siste par dagers begivenheter.

Australske GreenEdge er i gang med signeringene. Den første ble Eritreas største sykkelstjerne (og det er ikke tull, syklister er stjerner i det afrikanske landet) Daniel Teklehaymanot.

Laget har også kunngjort signeringen av tre australske syklister. Jack Bobrigde, Travis og Cameron Meyer har signert for det nye australske laget.

RadioShacks Ben Hermans er ikke spesielt fornøyd med opplegget i RadioShack. Belgieren signerte for laget for å få kjøre giroen og vueltaen. Etter to år i laget har han ikke fått kjørt noen av rittene. Selv uttaler han at han gjerne vil til Omega Pharma-Quick Step, men det går også rykter om Leopard Trek.

Svenskene har fått en ny sykkelproff. Anerkjente cqranking.com melder at Tobias Ludvigson har skrevet under to år hos Skil-Shimano.

Ett år var nok for Remy Di Gregorio i Astana. Neste år kjører franskmannen i Cofidis.

Danske Christopher Juul Jensen er klar for hjemlandets flaggskip, Saxo Bank-Sungard.

procycling.no kjenner til at det finnes god interesse rundt Gabriel Rasch. Nordmannen har imponert mange med sin solide kjøring i vårklassikerne. Dermed er det ikke gitt at han følge Thor Hushovd til et eventuelt nytt lag.

Sven Erik Bystrøm og Fredrik Galta skal sykle på prøvekontrakt hos Team Øster Hus-Ridley i høst. Også Joker Merida skal være ute etter førstnevntes underskrift.

Vegard Robinson Bugge har vært på to samlinger med Quick Step. Han har fått gode signaler, men sammenslåingen med Omega Pharma kan gjøre at nåløyet blir vel trangt.

Tvillingbrødrene Martin og Peter Velits forlater det syklende skipet HTC-Highroad. De har signert for Quick Step, noe som etter hvert blir Omega Pharma-Quick Step.

Også Patrick Gretsch har forlatt HTC, han skal kjøre for Skil-Shimano.

Marco Pinotti ryktes til Geox, mens Tony Martin skal være en ettertraktet mann. RadioShack og Astana skal være ute etter underskriften til tyskeren.

Alexander Kristoffs fremtid er usikker, etter at han ikke får fornyet tillit hos BMC. Norgesmesteren sier selv at han har vært i løs kontakt med noen lag, uten at det er kjent hvile det gjelder.

BMC vil dog styrke laget. Thor Hushovd, Philippe Gilbert og Tejay Van Garderen er alle aktuelle for laget. Hushovd er også aktuell for Saxo Bank.

Andrej Kasjetsjkin vender hjem til Astana, etter å ha gjort comeback etter dopingdommen i Italienske Lampre.

Astana er også ute etter Liquigas-duoen Jacopo Guarniere og Vicenzo Nibali.

Det polske stortalentet Michal Kwiatkowski kan være på vei bort fra RadioShack etter bare ett år. Omega Pharma-Quick Step skal være neste stoppested.

Team Sky ventes å ruste opp ytterligere. I tillegg til ryktene om Mark Cavendish, så skal også bunnsolide Kanstatin Sivtsov (HTC) og Sebastian Langeveld (Rabobank) være på vei inn.

Giovanni Visconti er en ettertraktet mann. Quick Step og Movistar ligger langflate etter den italienske mesteren.

Kilder: cqranking.com, feltet.dk, cyclingnews.com, velonation.com, velochrono.fr

Kommentarer til denne saken