RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN/SCANPIX)

Freder Høgmo

Sist oppdatert:
Adresseavisens lesere ber Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo gå. Ingen god idé, mener avisens sportsredaktør.

Festfotballen glimrer med sitt fravær i Rosenborg og misnøyen vokser blant supporterne. På debattforumet på adressa.no refses Per-Mathias Høgmo i klare ordelag og en stor majoritet ber treneren ta sin hatt og gå allerede etter et år i jobben.

Publikum er oppgitt over at Høgmo alltid snakker om det positive - også etter miserable kamper - og omtaler RBK-treneren som «Komiske Ali».

Adresseavisen har også redaksjonelt rettet skarp kritikk mot Rosenborgs prestasjoner hittil i sesongen. Sportsredaktør Otto Ulseth mener imidlertid en debatt om Per-Mathias Høgmos posisjon i klubben er skivebom.

- Satt i gang prosesser
- Jeg mener det ikke er noen god idé å sparke Høgmo – eller å diskutere et trenerbytte i RBK. Og jeg føler meg rimelig trygg på at det heller ikke er aktuelt. Han har full oppbacking fra dem han trenger å ha oppbacking fra, fastslår Ulseth.

En ferierende Ulseth hadde ikke fått med seg debatten i sin egen avis da TV 2 Nettavisen snakket med ham onsdag ettermiddag. Han gjør det likevel helt klart at han ikke melder seg på i hylekoret som vil ha Høgmo fjernet.

- Å si at Høgmo har stått for en revolusjon er kanskje en overdrivelse, men han har definitivt satt i gang en hel masse positive og nødvendig prosesser på mange områder i klubben, poengterer Ulseth.

For mange bytter
Helt ukritisk er han imidlertid ikke til sin tidligere trenerkollega i Tromsø. Tvert imot har Ulseth flere ganger kritisert den manglende rytmen i angrepsspillet, som han setter i sammenheng med stadige omrokkeringer på laget og mange spillerbytter.

- Men også den problematikken er i ferd å opphøre. Robbie Russel, Thorstein Helstad og Frode Johnsen er blitt borte i løpet av sommeren, og du kan godt ta med Alejandro Lago og Sebastian Eguren også. Nå ser vi konturene av en kjernetropp på 14 spillere, og etter hvert vil nok Høgmo nærme seg en fast førsteellever, spår Ulseth, som tidligere har tatt til orde for Nils Arne Eggens gamle postulat om at startelleveren bør være klar 1. januar.

Otto Ulseth innrømmer også at han hadde forventet at Rosenborg skulle hevde seg bedre i årets serie.

Slakter nivået
- Rosenborg burde naturligvis ha vært med og fightet om seriegull, fastslår han.

- Er gullet utenfor rekkevidde nå?

- Det bør være det. De andre lagene bør sørge for at Rosenborg ikke tar gull. Men helt sikker er jeg ikke, for det er ingen virkelig gode lag i serien. Når Charlie Miller, som ikke er i nærheten av å komme med på et av Europas svakeste landslag (Skottland, red.anm.), kan dominere på den måten han gjør, så sier det dessverre litt om nivået, mener Otto Ulseth.

Rosenborg møter Lillestrøm hjemme på Lerkendal søndag - en kamp trønderne definitivt må vinne for holde liv i gulldrømmen.

Kampen ser du på FXTV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere