Fredrik (19) tok poeng fra Cilic

Foto: (EPA/Scanpix)

Men nå er kroatiske Marin Cilic klar for semifinalen i Australian Open.

26.01.10 12:53

21 år gamle Marin Cilic fra Kroatia hadde aldri tidligere vært i en Grand Slam-semifinale i tennis. Derfor kunne han juble vilt tirsdag. Da slo han nemlig amerikanske Andy Roddick 7-6 (4), 6-3, 3-6, 2-6, 6-3 i kvartfinalen av Australian Open.

Nå møter han Andy Murray i sin første Grand Slam-semifinale noensinne. Murray slo nemlig Rafael Nadal etter at sistnevnte trakk seg på stillingen 6-3, 7-6, 3-0 til briten.

Trente med Fredrik
Ulrikke Eikeri er eneste norske deltaker i Melbourne, men hun røk ut ved første hinder i juniorklassen. Semifinaleklare Cilic trente imidlertid flere ganger med norske Fredrik Ask i løpet av fjoråret. Faktisk vant også nordmannen noen kortere kamper med kroaten.

- I fjor var jeg én uke på Wang toppidrettsgymnas. Så var jeg tre uker på et akademi i Italia. Sånn pendlet jeg hele året. Cilic holdt også til ved akademiet i Italia, og vi trente sammen når han var innom mellom turneringene han spilte, sier Ask til Nettavisen.

- Det var aldri noe mer enn én uke av gangen, men det var utrolig gøy. Det var mye driller, men også litt enkelt poengspill. Han var betraktelig bedre enn oss andre, men av og til slo jeg ham også i kamper først til ti, legger nordmannen til.

19 år gamle Ask er nå nummer 1460 i verden, og han er imponert over hvor jordnær kroaten var.

- Så han var ikke arrogant?

- Nei, nei. Heller motsatt. Jeg har aldri sett ham overlegen på noen måte. Vi snakket ofte sammen etter trening, og jeg tenkte aldri at han der er nummer 13 i verden. Han var vel heller litt tilbaketrukket som person, sier Ask.

- Så dere festet ikke mye sammen?

- Hehe, nei, etter seks timer med trening, så tenker man mest på å komme seg hjem for å hvile, humrer Ask.

Les også:Kan kopiere Clijsters

Vil klatre stort
Selv har han som mål å kunne leve av tennisen.

- Jeg startet som proff sist sommer, så er egentlig helt i startgropa. Nå spiller jeg Future-turneringer, og reiser rundt med Erling Tveit. Han er nummer 691 i verden, og målet mitt for 2010 er å komme meg opp blant de 500-600 beste i verden. Men jeg vil leve av dette. For å klare det må jeg nok opp til en plass blant de 200 beste senere, sier han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.