Gå til sidens hovedinnhold

Fredrik Gulbrandsen signerte for Istanbul Basaksehir

Kontrakten med Red Bull Salzburg har gått ut.

Fredrik Gulbrandsen har signert med den tyrkiske storklubben Istanbul Basaksehir. Det bekrefter den tyrkiske toppklubben på sine hjemmesider tirsdag ettermiddag.

Den tidligere Lillestrøm- og Molde-spissen har skrevet under på en treårskontrakt etter at hans avtale med østerrikske Red Bull Salzburg løp ut etter foregående sesong.

Nordmannen har vært koblet til flere klubber, blant annet Borussia Mönchengladbach som nylig har blitt tatt over av tidligere Red Bull Salzburg-trener Marco Rose. Likevel falt valget til slutt på den tyrkiske serietoeren den foregående sesongen.

Hovedstadsklubben har tidligere vært koblet til Ghayas Zahid, og har de siste sesongene vist en vanvittig evne til å tiltrekke seg noen av de mest profilerte navnene i europeisk fotball.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

I troppen finner man velkjente navn som Demba Ba, Arda Turan og Robinho. Også Emmanuel Adebayor er blant spillerne Gulbrandsen må kjempe med om en plass i startoppstillingen.

Forrige sesong leverte Gulbrandsen 12 scoringer og åtte målgivende for Red Bull Salzburg som gikk hele veien, og vant den østerrikske Bundesligaen, så vel som den østerrikske cupen.

Gulbrandsen var også med å vinne Eliteserien med Molde i 2014, samt den norske cupen med samme klubb i 2013 og 2014.

Istanbul Basaksehir så ut til å styre inn til ligatittelen i Tyrkia foregående sesong, før de kollapset mot slutten. Det gjorde at byrival Galatasaray, der Martin Linnes spiller, til slutt tok innersvingen, og vant ligaen.

Andreplass i tyrkisk serie betyr uansett at Istanbul Basaksehir skal spille kvalifisering til Champions League sesongen 2019/2020.

Kommentarer til denne saken