*Nettavisen* Sport.

Fredrikstad fosser videre

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Vi tror Fredrikstad tar poeng igjen. Les våre tips for 12 rette på lørdagskupongen.

02.04.11 09:51

Sportspills lørdagsmeny:
Tippetips: Vi tror på Fredrikstad
Oddstips 1: Arsenal vinner klart
Oddstips 2: Barcelona får det tungt
Lesernes oddstips: Se hva de andre spiller

De store ligaene starter opp igjen etter landslagspausen, og godt er det, vil mange tippere si. Vi gyver løs på en lørdagskupong med Tippeliga, Premier League og The Championship.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Tippeligaen.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League, og fullstendige tropper for alle lag.

Bonuspotten på 2,6 millioner lå an til å bli utbetalt på fredagens midtukekupong, men så ble St. Pauli - Schalke stoppet rett før slutt på stillingen 0-2, og om den kampen da trekkes eller hva, vet ikke vi i skrivende stund. La oss håpe at vedkommende som lå an til snaut 3 millioner for sin 12 rette får dette utbetalt og at det ikke trekkes tippetegn. Bonuspottens størrelse vil fremgå av Norsk Tippings nettside i løpet av dagen.

Fredrikstad - Viking
Fredrikstad åpnet på best tenkelige måte med 2-1 seier i Aalesund. Ballen spratt hit og dit i regnet og blesten, men man kunne da se tydlige spor av den offensive og kjappe fotballen som har gitt Fredrikstad gode reultater i vinterens treningskamper. Det er noe med å tørre og våge, og det gjorde Fredrikstad, som nyopprykket lag borte mot et av forrige sesongs sterkeste hjemmelag. I dag spiller de foran et hjemmepublikum som er meget fornøyd med at laget deres er tilbake i toppen.

Angriperen Dino Mulac er ute noen uker til etter ankeloperasjonen. Jan Tore Ophaug og Odillon Kashama er også uaktuelle.Ingen karantener.

Viking hadde mye spill og en del sjanser i sin hjemmekamp mot Vålerenga, men de var dårligst på effektivitet og tapte 0-2. Vi har ikke glemt at vi var sterke i troen på Viking for to uker siden, men det frister ikke like mye å gi dem tillit denne gangen. Selv om de viste en del positivt mot Vålerenga.

Valon Berisha og André Danielsen sto over torsdagens trening, men er med i troppen mot Fredrikstad. Det samme gjelder Bengt Sæternes (fot), som endelig er tilbake etter skade. Christian Landu Landu og Patrik Ingelsten er fortsatt uaktuelle, og Andreas Ulland Andersen, Ole Marius Aasen og Veton Berisha er ute av troppen.

Viking må reise seg etter en mindre heldig kamp sist, men Fredrikstad stadion er ikke noe enkelt sted å vinne nå, siden dette er første Tippeligakamp der på en stund. Viking vant dessuten bare to bortekamper hele forrige sesong, og vi sliter med å se dem vinne i kveld. Dette kan hjemmelaget ta på ren oppryksentusiasme, og tillegg spiller de god fotball og scorer mange mål. Hjemmelaget blir favoritter og vi markerer HU i kamp 1.

Arsenal - Blackburn
Arsenals 1-2-2 i mars måned er uvant svakt fra London-laget, men så er det heller ikke enkelt å vinne bortekamper mot lag som Manchester United og Barcelona. Men man klarte heller ikke slå Sunderland og West Bromwich. Men når det er sagt, så møter de i våre øyne langt svakere motstand i dag.

Svært positive nyheter for hjemmelaget da Cesc Fabregas, Theo Walcott, Alex Song og Abou Diaby alle returnerer etter skadefravær. På skadelisten gjenstår da Aaron Ramsey, Denilson, Johan Djorou og Thomas Vermaelen.

Blackburn har seks strake bortetap og slipper inn mellom 2 og 4 mål i hver eneste bortekamp. Det er helt tydelig at nye eiere og ny manager var det som skulle til for å dra et fra før middels lag ned i nedrykksstriden, og nå skiller det bare ett poeng ned til streken. Det er riktignok jevnt i bunnen og mange mulige nedrykkskandidater. Med 3-1-11 er Blackburn sammen med Stoke og Wolves det laget som taper oftets på reise, og med 38 baklengs er de verst i klassen.

Gael Givet soner sin siste kamps karantene, mens Vince Grella er ute for resten sesongen. David Dunn har ikke spilt de tre siste kampene, men er tilbake lørdag.

6-2, 4-0 og 2-0 har det blitt i de tre siste tilsvarende. Dagens Blackburn har ingenting å hente på Emirates, mener vi. H i kamp 2.

Stoke - Chelsea
Stoke vinner og vinner hjemme på Britannia. Sist ble det hele 4-0 over Newcastle og de har 6-2-0 i hjemmekampene i 2011. Det kjempes om hver eneste ball og kastes harde innkast inn foran motstanders mål, der John Carew hadde raget høyest hvis han ikke hadde vært ute med skade så ofte.

Thomas Sørensen og vår mann John Carew er de eneste usikre spillerne for hjemmelaget.

Chelsea skal snart ut mot Manchester United i Champions League. I Premier League ser det ut til at de ikke klarer å ta igjen samme lag. 6-4-5 på bortebane er godt, men ikke godt nok. Chelsea vant 3-1 i Blackpool og 2-0 i København, men før det ble det bare 0-0 i lokaloppgjøret mot Fulham. Formen er god, men kanskje vil Champions League ha aller høyest prioritet de neste dagene.

Alex er eneste spiller på skadelisten for Chelsea, men israelske Yossi Benayoun som spilte noen minutter for Israel tirsdag etter langt skadefravær er foreløpig ikke aktuell. Salomon Kalou et litt usikker etter en liten smell i landskampen sist søndag.

Innbyrdes oppgjør viser 7-0-0 fordel Chelsea og en målforskjell på 19-2 i disse. Det er et massivt overtak, og når Chelsea kan stille med sine beste, som forhåpentligvis ikke spares før man eventuelt leder komfortabelt, heller vi mot borteseieren. Til tross for at Stoke har vært sterke på hjemmebane over tid. B i kamp 3.

West Bromwich - Liverpool
West Bromwich plukker poeng jevnt og trutt og har 1-4-0 på sine fem siste. De ledet litt heldig 2-0 hjemme mot Arsenal for to uker siden, men det ble med 2-2. Roy Hodgson er manager i West Brom nå, og laget har ennå ikke tapt under hans ledelse. Det viser seg, hevder mange, at Hodgson er best til å lede lag som er outsidere og slår nedenfra og opp. Han kan effektivt lede et middels eller lite lag til poeng mot de store favorittene, ikke omvendt. I dag er Hodgson tilbake på Anfield og møter klubben han mislykkes i.

Norgeskjenningen Somen Tchoyi er hjemme i Kamerun på grunn av sykdom i familien. Midtbanekollega Graham Dorrans er skadet.

Liverpool spilte klok fotball og vant 2-0 i Sunderland i sin forrige bortekamp. Laget var rimelig skadefritt og da er Liverpool gode. De var ikke like gode borte mot Sporting Braga i Europa League, og nå er det kapittelet avsluttet for denne gang. Liverpool er oppe på 6. plass og har 4-2-9 på bortebane i Premier League. Spiller de slik de gjorde mot Sunderland, skal de ha meget gode sjanser i dagens kamp.

Steven Gerrard er trolig tilbake lørdag, også Fabio Aurelio er tilbake i trening, men foreløpig ikke aktuell for A-laget. Dermed er Martin Kelly eneste spiller på skadelisten for Liverpool nå.

Det blir spennende å se hva Hodgson klarer mot sin tidligere arbeidsgiver. West Brom tar poeng i alle kampene sine for tiden, men mot et bortimot skadefritt Liverpool skal det bli tøft. Historikken viser 9-0-0 og målscore 25-0 fordel Liverpool på innbyrdes oppgjør. Likevel, det hersker spesielle omstendigheter rundt dette oppgjøret og vi tar høyde for at Hodgsom og West Brom kniper ett poeng denne gangen. UB i kamp 4.

Everton - Aston Villa
Everton har vært uberegnelige denne sesongen, men hvis vi ser bort fra cupkamper og bortekamper, har de vært ganske jevnt gode hjemme på Goodison Park i 2011, de har 4-3-0 her i år. Med 6-6-3 på hjemmebane og litt for gavmild målforskjell er det alltid spørsmål om det blir H eller U på Goodison Park, nesten uansett motstander. I dag møter Everton hvertfall et lag som ikke har fått til stort på bortebane.

Fortsatt store skadeproblemer for hjemmelaget. Mikel Arteta, Marouane Fellaini og Louis Saha er helt sikkert ute lørdag. De to sistnevnte er trolig ute for sesongen. I tillegg er både Jack Rodwell, Seamus Coleman og Tim Cahill alle usikre, ingen av dem deltok for sine respektive landslag nå.

Aston Villa har spillere gode nok til å kjempe i toppen, men istedet har det blitt nedrykksstrid og stusselige 2-4-9 på bortebane. De har tapt tre kamper på rad, mot Manchester City, Bolton og Wolverhampton. Mot Wolves var det mye skader i laget, og man røk 0-1 på hjemmebane.

Nå er det bedring på skadefronten da både Richard Dunne og James Collins er aktuelle igjen etter skadefravær. Ciaran Clark soner sin andre av to kampers karantene, og kun høyreback Kyle Walker er på skadelisten nå.

Villa må begynne å ta poeng på bortebane også, hvis de skal unngå nedrykk. Dette er en kamp Everton bør vinne, mener mange, og nå har vi lært at da blir det gjerne uavgjort. Tre av de fire siste innbyrdes har endt med ett poeng til hvert lag, og nå er Everton skaderammet. Derfor må vi ta oss råd til HU i kamp 5.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Wigan - Tottenham
Wigan ligger sist, men kan passere flere lag med seier i dag. 4-6-6 på hjemmebane er dårlig, men de vant sin forrige hjemmekamp 2-1 mot Birmingham. Dagens gode nyhet er at laget er helt skadefritt. Det var det egentlig sist også, men viktige Rodallega trøblet med et eller annet likevel, men i dag meldes han 100 klar og vi får se Wigan på sitt aller sterkeste.

Tottenham har 0-0 hjemme mot West Ham og Milan i sine to siste spilte. Det er sterkt å gå videre i Champions League på bekostning av Milan, men det ser ut som det kan gå litt på bekostning av Premier League der man har 0-2-1 på sine tre siste. Tirsdag skal man spille Champions League mot Real Madrid, og man kan si hva man vil, men den kampen er veldig mye viktigere enn denne bortekampen mot Wigan. Manager Harry Redknapp sier han er spent foran denne bortekampen og at Tottenham må levere en prestasjon helt i toppklasse for å få med seg poeng fra DW Stadium. Det handler vel mye om å få spillerne til å ikke tenke på Ronaldo og Champions League, for her må de brette opp ermene og gjøre jobben, ellers blir det tap.

Ledley King, Younes Kaboul, Jonathan Woodgate, Gareth Bale og William Gallas er alle uaktuelle. Playmaker Tom Huddlestone er imidlertid endelig friskmeldt og kan få sin første kamp på nesten fem måneder.

Wigan vant det omvendte oppgjøret 1-0, som store outsidere, og det skjedde bare tre dager etter at Tottenham brant mye krutt i Champions League mot Young Boys i en returkamp de var tvunget til å vinne (Young Boys hadde 3-2 å gå på før Spurs vant 4-0 hjemme). Tottenham vant 3-0 på dagens bane i fjor, men avga poeng ved tre anledninger før det. 27-27-46 viser folkerekka, og vi er ikke med på at Tottenham skal være så store favoritter med de skadene de har i laget og den store kampen på tirsdag. Kanskje skal ikke Tottenham være favoritter i det hele tatt. Vi markerer HU i kamp 6 med et berettiget håp om litt størrelse på eventuelle premier.

Birmingham - Bolton
Birmingham har et stort press på seg i dag. De ligger nest sist, men kan klatre over streken med poeng i denne. De møtte nylig dagens motstander i cup-kamp og da røk 2-3 på hjemmebane, litt uheldige da avgjørelsen falt meget sent og man burde klart 2-2 eller bedre. Men man stilte et redusert lag og har seg selv å takke. Birmingham har 0-1-3 på sine fire siste og bare 4-7-4 på hjemmebane i serien. I dag må de vinne.

Martin Jiranek er eneste spiller som er uaktuell for hjemmelaget. Alexander Hleb er friskmeldt etter skadefraværet.

Bolton tapte til slutt 0-1 borte for Manchester United, men bortsett fra det har de tatt poeng i seks kamper på rad når vi teller med både cup og liga. 2-5-8 på bortebane i Premier League er likevel ikke skremmende godt. Bolton ligger trygt plassert på 7. plass, med 8 poeng ned til nedrykk.

Stuart Holden som ble taklet så stygt av Uniteds Johnny Evans blir borte i seks måneder. Sean Davis og Sam Ricketts er langtidsskadet, mens Mark Davies er meget tvilsom.

Et Birmingham på hjemmebane, desperate etter poeng og med alle sine beste spillere på plass, skal ha gode sjanser selv mot godtgående Bolton. De må spille klokt og for all del unngå baklengsmål, og hvis det går som vi tror kan de kanskje ta dette med en 1-0 seier. Vi går for H i kamp 7.

Newcastle - Wolverhampton
Newcastle gikk på en smell i Stoke og tapte 0-4. De hadde flere spillere ute med skader, og da ble det for tungt. Det ser ikke fullt så skralt ut med mannskapet i dag. 4-6-5 på hjemmebane totalt for Newcastle, og selv med 11. plass er det ikke veldig langt ned til nedrykk. Forrige hjemmekamp ble det tap 1-2 for Everton, og med 1-2-2 på de fem siste er formen laber. På tide å ta poeng igjen i dag, da man dummet seg ut i Stoke sist og må vise at man kan bedre.

Chick Tiote har pådratt seg ti gule kort og er suspendert lørdag. Spissen Leon Best er ankelskadet. Ryan Taylor soner sin tredje av tre kampers karantene. Jose Enrique og Stephen Ireland er begge svært tvilsomme. Dan Gosling, Alan Smith og Hatem Ben-Arfa er alle ute på ubestemt tid

Wolves har slitt veldig på bortebane og har bare 2-2-11 på reise, til tross for høy innsats. Det er svakest i Premier League, men man har da hvertfall 1-0 borteseier mot naboen Aston Villa og 1-1 mot West Brom i de to siste spilte. Wolves ligger på nedrykksplass, mye på grunn av sin dårlige bortestatistikk, og nå er det bare en ting som gjelder - plassen må berges og man bør ta poeng i de fleste av de resterende kampene.

Viktige Kevin Doyle er ute for resten av sesongen etter å ha skadet seg i hjemmekampen for Irland mot Makedonia sist lørdag. Ellers er det klar bedring på skadefronten for Wolves nå.

De tre siste innbyrdes har endt 1-1. Nettopp 1-1 virker som et sannsynlig resultat i dag også, da vi tror Wolves kommer til å kjempe hardt og ta poeng, slik de har gjort i de fire siste. Newcastle spiller mye uavgjort og kanskje er de ikke bedre per i dag, med en del spillere på skadelisten, enn at ett poeng mot Wolves er greit, etter to tap på rad. Dette er åpent, men vi prøver en ren U i kamp 8.

Norwich - Scunthorpe
To tap på 16 kamper i 2011 er lite, og spørsmålet er som regel om Norwich vinner eller går på nok en uavgjort. Forrige hjemmekamp ga en fin 3-1 seier over Bristol City, men før det ble det 1-1 mot nedrykkskandidat Preston. 3-2-0 på de fem siste er bra, og Norwich har spilt seg opp på direkte opprykksplass bak QPR. Hjemmebanestatisitkken er 10-5-4.

Manager Paul Lambert har mistet Wilbraham (a) med ryggskade, trolig resten av sesongen. Martin (a) må stå over nå også. Derimot så er Whitbread (f) og Lansbury (m) tilbake fra skader.

At Scunthorpe går mot nedrykk blir stadig klarere. Etter at de vant hele seks bortekamper i 2011 har de tapt samtlige åtte spilte i 2011. Tapene er ofte klare og man har altså 0-0-8 og målforskjell 1-18 på bortebane i år. Det må nok skje noe spesielt før Scunthorpe vinner på bortebane igjen denne sesongen, men dette spesielle kan jo være en ny manager. Alan Knill, tidligere forsvarsspiller i Scunthorpe, har forlatt Bury og tok over som manager på torsdag. Dette blir hans debut.

Målvakten Murphy er tilbake fra tre måneders skadeavbrekk, men nå er Lee Miller (a), Mark Duffy (m) og Marcus Williams (f) nye på skadelisten. Fra før er Cliff Byrne (f) og Garry Thompson (m) ute, og sistenevnte meldes nå ute for resten av sesongen.

Norwich vant det omvendte oppgjøret 1-0. En ny manager kan gjøre mye, men å få Scunthorpe til å vinne en bortekamp igjen, etter bare to dager i jobben, vil være nesten overmenneskelig. Vi tror dette er kampen der Knill ser alle feilene han skal ta tak i, og så får vi holde øyne og ører åpne for nye takter fra Scunthorpe fra og med neste runde. I dag har de meget små sjanser for poeng. H i kamp 9.

Preston - Swansea
Preston ligger an til nedrykk. Det er ni poeng opp til trygg plass, selv etter at Preston nå har vunnet to på rad. 4-4-11 på hjemmebane er ikke bra. De vant 3-0 i Scunthorpe og slo Coventry 2-1 hjemme for to uker siden. Dette ligner en godt timet sluttspurt, men lagene som ble slått var i dårlig form og det blir nok tøft for Preston fremover.

Phil Brown overtok managerjobben i Preston i begynnelsen av januar, men førte ikke laget til seier før på forsøk nummer 13 og 14. Det kan ha vært for sent, men Brown har fått mye ut av lite tidligere, blant annet tok han Hull opp til Premier Legaue (og ned igjen). I dag ser det ut til at Brown fortsatt må klare seg uten St Ledger (f), men han har fått en mulig erstatter i nysignerte Bongani Khumalo.

Swansea har tapt sine to siste bortekamper. 0-1 i Scunthorpe og 1-2 mot Derby lukter det ikke opprykk av, men man ligger til tross for et par feiltrinn på en 3. plass og har alle muligheter. På hjemmebane har man vært gode, men på bortebane har man 8-2-9 totalt. Det er ikke dårlig, men det er flest bortetap av lagene på topp 10. Vi må sette spørsmålstegn ved Swanseas form, selv om de slo Nottingham Forest i den siste kampen før landslagspausen. Swansea har skadefri tropp før dagens kamp.

Preston har 2-0 og 0-2 i de to siste tilsvarende, og dette ser ganske så åpent ut. Det vil ikke overraske oss om hjemmelaget tar sin tredje strake seier, men Swansea kan ikke avskrives. Vi ender med å bruke helgarderingen her. HUB i kamp 10.

Cardiff - Derby
Cardiff viser variabel form, og resultatene synes å avhenge litt for mye av at tre-fire nøkkelspillerne prikker inn god dagsform samtidig. Med 4. plass og 10-6-3 på hjemmebane totalt er de i høyeste grad en opprykkskandidat, men formen er ikke god, bare 0-2-2 på de fire siste. Ikke har man møtt veldig sterke lag heller.

En viktig forsvarsspiller, Hudson, er ute med skade i dag og noen uker fremover. Quinn (m) og Bothroyd (a) ble også skadet mot Millwall sist, men er friskmeldt til dagens kamp. Chopra (a) og Marshall (k) er fortsatt ute. Bywater (k) er innlånt fra Derby og kan ikke spille. Det betyr Brown eller Heaton i mål.

Derby har 1-2-2 på sine fem siste. De er et lag det er vanskelig å regne med. 2-2 borte mot hjemmesterke Crystal Palace sist var overraskende bra, i våre øyne, samtidig som man også taper for ikke veldig sterke Doncaster og Middlesbrough i mars. Med 5-5-9 på bortebane og 44 poeng skal Derby bare plukke litt poeng her og der for å unngå nedrykk, og resten av sesongen bør kunne forløpe uten dramatikk.

Cywka (a) og Anderson (f) er på vei tilbake fra skader og vil snart være tilbake på laget, men kanskje ikke allerede nå.

De to siste tilsvarende har gitt 4-1 og 6-1 til Cardiff, så det er tydelig at Derby ikke har knukket koden for hvordan man vinner i Wales. Vi hadde gjerne sett Chopra i startoppstillingen for å kunne sette en ren H uten tvil. Nå setter vi den likevel, for dette er en kamp hjemmelaget skal og bør vinne. H i kamp 11.

Burnley - Ipswich
Burnley lukter på play-off, men ser ut til å mangle stabiliteten som kunne gitt en retur til Premier League. Man er gode hjemme på Turf Moor og har 10-4-4 der, men etter tre strake seire faller man ned noen hakk og har 0-3 for Millwall, 2-2 mot Coventry og 0-2 tap i Bristol i sine tre siste. Synd egentlig, for Burnley kan spille underholdende fotball og var lenge et friskt pust i Premier League sist, men å holde nivået oppe gjennom en hel sesong ser de ikke ut til å klare, selv ikke med unge og lovende manager Eddie Howe som de hentet fra Bournemouth i januar.

Cork (m) er ute med sykdom, Chris McCann (m), Paterson (a), Thompson (a) og Austin (a) er fortsatt ute med skader.

Ipswich har også byttet manager i løpet av sesongen. Paul Jewell kom til Ipswich Town 10. januar etter at klubben ikke oppnådde ønskede resultater. De vant 1-0 i en cupkamp mot Arsenal to dager senere, og det så lovende ut. Etter det har de 6-3-4 i seriekampene sine. Så Jewell ser ut til å være mannen som styrer klubben klar av nedrykk, med ganske god margin også, men ambisjonene om opprykk kan man nok legge på hylla nå. 6-5-8 på bortebane totalt er middels. Man har 0-0 i Leeds og 2-0 seier i Cardiff i sine siste bortekamper, og man er vel et av lagene som bidrar kraftigst til at folk gjerne sier "i championship kan alle slå alle". Det var enklere i 07/08, da Ipswich var divisjonens beste hjemmelag og svakeste bortelag.

West Ham-lånet Kieron Dyer (m) er usikker med en lårskade, men blir trolig klar. Hele åttespillere har spilt landslagsfotball de siste par ukene, men samltige skal ha unngått skader.

Det står 3-8-4 fordel Ipswich på innbyrdes oppgjør. Fem av de seks siste har endt uavgjort. Med svak form og skader på flere spillere hos Burnley, kan det ikke være riktig at de skal være så store favoritter (48 prosent på folkerekka i øyeblikket), når de sjelden lykkes mot Ipswich uansett. Burnley har motivasjonen og en fin hjemmestatistikk, men det er det. Vi håper det holder med HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 02.04.2011 15:55
1. Fredrikstad - Viking H U
2. Arsenal - Blackburn H
3. Stoke - Chelsea B
4. West Bromwich - Liverpool U B
5. Everton - Aston Villa H U
6. Wigan - Tottenham H U
7. Birmingham - Bolton H
8. Newcastle - Wolverhampton U
9. Norwich - Scunthorpe H
10. Preston - Swansea H U B
11. Cardiff - Derby H
12. Burnley - Ipswich H U

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 02.04.2011 15:55
1. Fredrikstad - Viking H U
2. Arsenal - Blackburn H
3. Stoke - Chelsea B
4. West Bromwich - Liverpool U B
5. Everton - Aston Villa H U
6. Wigan - Tottenham H U
7. Birmingham - Bolton H
8. Newcastle - Wolverhampton H U B
9. Norwich - Scunthorpe H
10. Preston - Swansea H U B
11. Cardiff - Derby H
12. Burnley - Ipswich H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.