*Nettavisen* Sport.

Fredrikstad gir bort spillere

Fredrikstad har bestemt seg for å slanke stallen med minst fire spillere. Klubben ønsker å gi bort enkelte spillere gratis til en ny klubb.

01.03.05 21:55

Fredrikstad har for øyeblikket 26 spillere under kontrakt i A-stallen. I sesongoppkjøringen har Tippeliga-klubben slitt med skader på flere spillere, men har likevel bestemt seg for å slanke stallen.

- Dette tallet er for høyt. Ideelt sett skulle vi sett for oss en stall på rundt 22, sier sportslig leder i FFK, Harry Hansen, til Bergens Tidendes nettutgave tirsdag kveld.

Har fått beskjed
Han har allerede gitt flere av spillerne i klubben beskjed om at de må finne seg ny arbeidsgiver. Blant dem er Dag Frode Hornseth og Jørgen Pettersen.

- Vi har sagt til spillere som Dag Frode Hornseth og Jørgen Pettersen at de ikke kommer til å få noe særlig med spilletid. Da er det også fornuftig å se seg om etter en annen klubb, sier Hansen.

Harry Hansen forklarer at det i første omgang er to grunner til at FFK skal slanke stallen.

- En bit er å minke lønnskostnadene. En annen bit er at stallen rett og slett er så stor at de unge i klubben ikke får muligheten på rekrutteringslaget engang, opplyser Hansen.

Får gå gratis
Den store utfordringen for Fredrikstad blir å komme frem til spillerne som er villig til å forlate klubben. Klubben kommer ikke til å gi noen spillere i stallen sparken, men er mer enn villige til å gi dem bort til en ny arbeidsgiver gratis.

- Vi er ikke fremmed med å gi bort spillere gratis, bekrefter Harry Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.