RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredrikstad knuste lillebror

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Til topps på tabellen etter storseier i Østfold-derbyet.

MOSS - FREDRIKSTAD 2-5:

De som hadde sett for seg et spennende lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad på i Adeccoliga-oppgjøret på søndag, fikk en strek i regningen allerede ti minutter ut i kampen på Melløs stadion.

Da måtte nemlig Moss-keeper Andreas Eikum ty til ulovlige midler utenfor 16-meteren for å stoppe Amin Askar, som var alene gjennom, og belønningen for sisteskansen ble naturligvis et direkte rødt kort.

Overkjøring
Inn for Moss kom juniorkeeper og debutant for A-laget, Kristian Bjerke, som ikke hadde en heldig inngripen på det påfølgende frisparket.

Skuddet fra Fernando Wallace gikk nemlig rett i mål, og fra da av var det Fredrikstad som bestemte det meste på banen.

Etter drøyt 20 minutter scoret Celso Borges og Andreas Tegström hvert sitt mål med ett minutts mellomrom, og da også Vidar Martinsen og Amin Askar tegnet seg på målprotokollen tidlig i andre omgang, var grensen nådd for mange av Moss-supporterne, som dro tidlig hjem i finværet på Melløs.

To mål av vertenes beste for dagen, Thomas Klaussen, satte en liten pynt på resultatet for hjemmelaget, som likevel må akseptere at Fredrikstad fortsatt er storebroren av de to rivalene.

Seieren betyr at Fredrikstad topper tabellen i Adeccoligaen, i hvert fall over natten.

Laget er à poeng med Ranheim, som imidlertid møter Mjøndalen til hjemmekamp på mandag. Også Bodø/Glimt kan gå forbi Fredrikstad, med seier i borteoppgjøret mot Sogndal.

Stygg skade
Et stort skår i Fredrikstad-gleden kom etter 66 minutter av kampen, da unggutten Simen Rafn ble meiet ned av Moss-kaptein Fabien Vidalon på vei mot mål.

Sistnevnte traff Rafns ankler i stor fart, og Fredrikstad-spilleren ble liggende på banen i flere minutter med store smerter før han etter hvert ble fraktet av banen på båre.

- Han fikk seg en kraftig trøkk i høyre ankel og skal ta røntgenbilder for å sjekke omfanget av skaden etterpå, sier FFKs fysioterapeut Erik Strøm ifølge Aftenposten.

Han er likevel optimistisk på vegne av 18-åringen.

- Det ser litt bedre ut nå. Han halter rundt, men vi må avvente røntgenundersøkelsen, forklarer han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere