RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freire legger opp

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Den triple verdensmesteren vil avslutte karrieren på en god måte.

2012 blir Oscar Freires siste sesong som profesjonell syklist.

Det avslører spanjolen i et intervju med det franske nettstedet velochrono. 35-åringen startet sin profesjonelle karriere i 1998 i det spanske Vitalicio Seguros-laget.

- Jeg tenkte lenge at jeg ville legge opp etter 2011-sesongen, men ombestemte meg i siste liten, forteller Freire.

Freire har vunnet verdensmesterskapet hele tre ganger, ingen har trukket regnbuetrøyen over hodet flere ganger enn syklisten fra Kantabria i det nordlige Spania. Alfredo Binda, Rik Van Steenbergen og Eddy Merckx har også tre verdensmesterskap på merittlisten.

Det er dog et annet gull som står høyest på Freires ønskeliste i 2012, det olympiske.

- De sier den passer meg
Freire har aldri stått på pallen etter landeveisrittet i de olympiske lekene tidligere i karrieren, men vil avslutte med verdighet i London. Muligheten for olympisk gull er en av årsakene til at spanjolen velger å ta et år til.

- Det var simpelthen fordi 2012 er et olympisk år og jeg håper å skinne i London. I tillegg vil jeg avslutte karrieren med godt fortegn og 2011 ga meg ikke mye tilfredstillelse, forteller Freire.

LES OGSÅ:Tvinges til å legge opp?

2011 var utvilsomt en av Oscar Freires dårligste sesonger på sykkelsetet. Spanjolen vant to etapper og poengtrøyen i Vuelta a Andalucía. Neste sesong håper Freire å vise seg fra en bedre side, spesielt i London.

- Jeg har ikke analysert løypen selv, men jeg har hørt folk si at den passer meg, sier Freire.

- Det blir et veldig spesielt ritt fordi det handler om dagsformen og det er maksimum fem ryttere fra hver nasjon. Det vil være vanskelig å kontrollere rittet, fortsetter han.

Freires mesterskapserfaring vil komme godt med om spanjolen blir plukket til å kjøre rittet for Spania. Verdensmesteren fra 1999, 2001 og 2004 er blitt en legende i form av sine prestasjoner i endagsritt og de store etapperittene.

LES OGSÅ:Freire refser Rabobank

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvis Gilbert har fjorårsformen – hva skal vi gjøre?
Spanjolen skal selvfølgelig ikke bare kjøre olympiaden. Freire satser mot mål han har sett seg tidligere, endagsrittene på vårparten.

- Jeg tenker spesielt på Flandern rundt eller Amstel Gold Race, forteller han.

Freire tidligere vunnet Milan-San Remo tre ganger og i tillegg triumfert i Gent-Wevelgem, Brabants Pijl, Vattenfall Cyclassics og Paris-Tours.

- Hvis du kommer over en Phillipe Gilbert i samme form som i fjor, hva skal du gjøre? Spør Freire, men forteller at Amstel Gold Race er et mål for han. Den tidligere Rabobank-rytteren ble sjettemann i rittet i fjor.

Oscar Freire åpner sesongen og debuterer i Katjusja-trøyen i Tour Down Under, som begynner om en uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere