RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freire refser Rabobank

Foto: LD (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- De kunne gitt beskjed om at de ikke ville satse på meg, sier Oscar Freire.

Det var lenge en gåte om Oscar Freire skulle ta et år til på sykkelen. På et punkt virket det som om verken han eller laget, var helt sikre.

Til slutt kom kontrameldingen om at han kom til å fortsette, men at det ikke ville skje i Rabobank.

I det stedet skrev spanjolen, som har syklet for de oransje og blå siden 2003, under for russiske Katjusja. I et intervju med El País legger ikke 35-åringen skjul på at han er skuffet over avskjeden hos det nederlanske storlaget.

- Ting utviklet seg med en kjølig undertone jeg ikke hadde sett for meg i mitt verste mareritt. Allerede tidlig i sesongen, kunne de gitt meg beskjed om at de ikke ville satse på meg, sier Freire til El País.

Avslo lukrative tilbud
Den triple verdensmesteren hevder at han gikk glipp av flere andre tilbud ettersom han hele veien så for seg å fortsette karrieren i Rabobank.

- Jeg avslo lukrative tilbud fra GreenEDGE og andre lag, fordi jeg var sikker på å fortsette i Rabobank. Det er veldig trist å avslutte karrieren her, men de (Rabobank) har gjort meg urett, mener Freire.

Han har avslått et tilbud om å være til stede under presentasjonen av neste års Rabobank-mannskap.

I stedet vender han oppmerksomheten mot sitt nye eventyr i Katjusja.

- Jeg tror lagbyttet vil slå positivt ut for meg. Jeg kommer til å finne mer motivasjon. Folkene i Katjusja er seriøse og kunnskapsrike. Jeg kommer til å jobbe med Valerio Piva, som jeg allerede kjenner fra tiden i Mapei (forløperen til Quick Step). Han har bedt meg om å velge ut rittene jeg ønsker å kjøre, og jeg tenker allerede på Milano-Sanremo og Amstel Gold Race, avslører 35-åringen som blir lagkamerat med Alexander Kristoff neste sesong.

I Russland vil han også arbeide med trener Erik Zabel og generalmanager Hans-Michael Holczer.

- Det stemmer, men Zabel er først og fremst der for å lære opp de yngste rytterne. Det er ingen som trenger å lære meg noe lenger, legger han til.

Breukink: - Vi hadde forskjellig syn på saken
I Nederland tar man Freire-exiten med fatning. I en kommentar til El Pais gir generalmanager Erik Breukink sin versjon om hvordan forhandlingene forløp:

- Det var stor avstand mellom markedsverdien hans og kravet han kom med til oss. Vi hadde forskjellig syn på saken, men forbedret likevel tilbudet. Så fortalte plutselig Óscar oss at han kom til å slutte med sykling, så fremt han ikke ble verdensmester.

- Slik vi forsto det, var det en endelig avgjørelse, og da han trakk det tilbake, fortalte vi ham at ting hadde endret seg. Det er trist ettersom dette ikke ble noen verdig avslutning av samarbeidet vårt, poengterer Breukink.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere