*Nettavisen* Sport.

Freire spurtslo Petacchi

Foto: SCANPIX

Det gikk ikke som hjemmefansen håpet under åpningen av Tirreno-Adriatico.

13.03.08 13:14

Ved målgangen i Civitavecchia under onsdagens åpningsetappe, var det nemlig spanjolen Oscar Freire (32) som stakk nesa først over målsnøret, melder La Gazzetta dello Sport.

Den spurtsterke Rabobank-rytteren - som adlyder kallenavnet «El gato» (katten) - vant som han ville foran hjemmehåpet Alessandro Petacchi (Team Milram) og landsmannen José Joaquin Rojas.

Spurtkanoner i kø
Lenger bak i feltet fulgte andre spurtkanoner som Tom Boonen, Stuart O'Grady, Paolo Bettini, Filippo Pozzatto og Riccardo Ricco. Også norske Kurt Asle Arvesen deltar i rittet. Han kjørte rolig inn med hovedfeltet onsdag, og ble nummer 118 på etappen.

- I dag gikk det helt OK for min del. Det var en rolig start og en knallhard avslutning. Jeg forsøkte å hjelpe Matti (Breschel) så godt jeg kunne. Han er en gærning (les: spurter) og ville prøve å få til noe på dagens etappe, sier Kurt Asle Arvesen til Nettavisen.

Satser på Giro'en
Nordmannen er ikke i praktslag så tidlig i sesongen, og har ikke de helt store planene om å presse seg inn et avgjørende brudd på italiensk jord denne gangen.

- Jeg har valgt å gå litt roligere ut i år, ettersom jeg ønsker å være i form til Giro d'Italia. Dessuten er det både OL og VM denne sesongen, så i klassikerdelen har jeg som mål å hjelpe Stuart O'Grady og Fabian Cancellara, sier han.

Tirreno-Adriatico fortsetter torsdag med den 203 kilometer etappen mellom Civitavecchia og Gubbio.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag