RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremdeles liv i Holyfield

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
44-årige Evander Holyfield kan tilsynelatende fremdeles sine ABC i boksringen. I natt seiret han over den elleve år yngre Fres Oquendo.

Resultatet kommer som en overraskelse på de fleste. Oquendo var ansett som en mye vanskeligere motstander enn hva Jeremy Bates var i 44-åringens forrige kamp, og det strides nå om hvor mye av inntrykket i nattens oppgjør skyldes en god Holyfield kontra en svak Oquendo?

Det eneste alle er enige om er at ingen av kampens hovedpersoner har noe i nærheten av verdenstoppen å gjøre.

Oquendo i canvasen
Eks-mesteren åpnet kampen friskt med en fulltreffer som sendte Oquendo ned for telling etter bare noen sekunder av første runde. 33-åringen så ikke ut til å være rystet av slaget, men flere mener at erfaringen var nok til å gjøre ham slagredd resten av kampen. Oquendo inntok nemlig en defensiv holdning og virket lite interessert i å måle krefter med legenden, noe som gikk utover underholdningsverdien for publikum. Kampens eneste andre høydepunkt kom i sjette runde da eks-mesteren klarte å ryste sin yngre motstander.

Holyfield fikk tilkjent en poengseier av samtlige tre poengdommere etter tolv fullførte runder.

Vann på mølla
Holyfield har siden VM-tapet til Lennox Lewis i 1999 erklært at han ikke vil legge hanskene på hylla før han igjen er ubestridt og linær tungvektsmester og med seieren over Oquendo har eks-mesteren gjort et solid hopp på rankingstigen. Selv om 33-åringen var urangert, dvs. ikke blant topp ti i verden, var følelsen innen boksekretser var at Oquendo tilhørte topp 20-30 sjiktet. Han var dessuten nummer tretten på WBO sin utfordrerliste.

Holyfield selv var nummer femten på WBCs utfordrerliste, men vil nå trolig også bli å finne hos de øvrige tittelforbundene når deres lister oppdaters. Dermed har nattens resultat sannsynligvis bragt 44-åringen veldig mye nærmere en eventuell tittelkamp.

George Foreman var 45 år da han ble tidenes eldste tungvektsmester i 1994.

Ny kamp i Januar
Det er foreløpig ikke avklart hvem Holyfield sin neste motstander vil være, men det ventes at han vil gå i ringen igjen allerede i Januar. Tyrkiske Sinan Samil Sam har tidligere vært nevnt som en mulig motstander for Holyfield i hans marsj mot tittelkamp. Sam, som i dag innehar en nummer fire plassering på WBCs utfordrerliste, vant selv en poengseier over australske Bob Mirovic i Tyskland fredag kveld.

Nattens desidert mest spennede oppgjør stod mellom weltervekterne Golden Johnson og Oscar Diaz. Deres fartsfylte krig holdt koken i åtte runder før den mer rutinerte Johnson fikk overtaket og begynte en systematisk nedbrytning av sin yngre mostander. Kampdommer stoppet det blodige oppgjøret i runde nummer elleve da Diaz, som var ventet å få sitt gjennombrudd på bekostning av veteranen, var rystet og forsvarsløs. Hans sekundanter mottok kritikk for å ikke ha trukket deres mann fra kampen etter tiende runde.

Navarro i stø kurs mot tittelkamp
I kveldens første kamp av interesse tok Jose Navarro ett steg nærmere en ny tittelkamp med en poengseier over Gabriel Elizondo. 25-åringen kjempet om WBC-tittelen super-fluevektsklassen tidligere i år, men ble etter manges mening bortdømt mot Masamori Tokuyama i Japan. Ring Magazine rangerer Navarro som nummer ti i verden i super-fluevektsklassen.

Nattens proffstevne fant sted i den amerikanske byen San Antonio i Texas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere