RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fremdeles ubeseiret

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Boksekometen Miguel Cotto lar seg ikke stoppe.

Miguel Cotto høstet nok en imponerende seier da han tok en poengavgjørelse over tidligere verdensmester "Sugar " Shane Mosley i New York søndag. 27-åringen står nå med 31 strake seire så langt i proffkarrieren.

Overrasket
Mange i bokseverden fikk seg en overraskelse da WBA-mester Miguel Cotto bokset seg til seier over amerikanske Shane Mosley søndag morgen norsk tid. Flere av tittelholderens konkurrenter anså Mosley for å være altfor teknisk kyndig til at den råsterke sluggeren fra Puerto Rico hadde sjanse til å vinne en poengavgjørelse, og følelsen blant mange eksperter var også at en eventuell seier til Cotto måtte komme innenfor stipulert distanse. Alle tok feil.

Ikke bare var Cotto i stand til å måle tekniske ferdigheter med mesterbokseren fra Los Angeles, han leverte også jevnt over mer presise og hardere slag gjennom hele kampen. Ved fullførte tolv runder hadde Cotto overbevist poengdommerne nok til å ta en enstemmig seier med siffer lydende 115-113, 115-113 og 116-113.

- Han kan virkelig bokse
Seieren tvinger konkurrentene til å se på Cotto som langt mer enn bare en hardtslående maskin.

- Miguel er kjempe sterk. Han holder et høyt press og han kan virkelig bokse også, uttalte Mosley etter kampen. Cotto er én av kun tre boksere som har klart kunststykket å beseire den tidligere tre-vektsmesteren, som proffdebuterte allerede i 1993.

WBA-mesteren omtales nå som en aktuell utfordrer for vinneren av den store VM-kampen mellom Floyd Mayweather Jr. og britiske Ricky Hatton i Las Vegas neste måned, men også andre ser på folkehelten fra Puerto Rico med interesse, deriblant pengemaskinen Oscar De La Hoya. Hovedpersonen selv har imidlertid ingen spesielle preferanser om hvem hans neste motstander burde være:

- Jeg møter hvem som helst - De La Hoya, Mayweather, Hatton – whoever, erklærte seierherren selvsikkert.

Ring Magazine rangerte Cotto og Mosley henholdsvis som nummer én (bak verdensmester Floyd Mayweather Jr.) og nummer tre i weltervekt (66,8 kilo) før helgens tittelmøte.

Upopulær lettvektsmester
Tidligere på samme stevne tapte cubanske Joel Casamayor mye respekt som verdensmester i lettvektsklassen (61,3 kilo) da han fikk tilkjent en svært upopulær poengavgjørelse over den nummer åtte rangerte Jose Santa Cruz.

Tittelholderen kom seg aldri skikkelig inn i kampen etter å ha vært en tur i canvasen i åpningsrunden og gjorde etter manges mening en meget svak figur i de påfølgende elleve rundene. Likevel mente to av de tre poengdommerne ved ringside at cubaneren hadde gjort nok til å forsvare tittelen sin, noe som førte til protester og pipekonsert blant de nærmere 20.000 tilskuerne tilstede i arenaen.

- Jeg vant denne kampen, freste den bortdømte utfordreren etter at poengavgjørelsen var annonsert.

- Hør på publikum, de synes også jeg vant.

Cruz fikk full støtte av flere eksperter ved ringside. Enkelte av dem scoret så mange som elleve av de tolv rundene 27-åringens favør. Det er foreløpig ikke avklart om et returmøte er aktuelt, og enn så lenge er Casamayor fremdeles regjerende verdensmester i vektklassen – på nåde.

Helgens tittelkamper fant sted i Madison Square Garden i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere