Gå til sidens hovedinnhold

Freser etter vrakingen av Salah: - Det er en vits

Mohamed Salah har blitt oversett, men unggutten som startet under halvparten av ligakampene til sitt lag kan bli årets spiller i Premier League.

Onsdag ble nominasjonene til «PFA årets spiller» i Premier League annonsert. Dette er spillerforeningens egen pris og kanskje den gjeveste å vinne for spillerne.

Det er nemlig spillerne i Premier League selv som her stemmer fram den de mener har vært best denne sesongen. Seks spillere er nominert i kategorien «året spiller».

Det er følgende seks: Bruno Fernandes (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), İlkay Gündoğan (Manchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Phil Foden (Manchester City) og Ruben Dias (Manchester City).

LES OGSÅ: Hevder United-stjernen ønsker alvorsprat med Solskjær

Ifølge Daily Mail skal spesielt nominasjonen av Phil Foden ha skapt sterke reaksjoner blant fans i sosiale medier. Foden har utvilsomt fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, men unggutten har kun startet 17 kamper i ligaen for mesterne.

- Det er en vits

Avisen skriver videre at mange sliter med å forstå hvorfor ikke Liverpools Mohamed Salah er nominert. Selv om de røde har hatt en skuffende sesong, står stjernen med 22 ligamål på på 37 ligakamper for Merseyside-klubben. Han skal ha en stor del av æren for at Liverpool til slutt endte på tredjeplass i Premier League.

Salah ble nummer to på toppscorerlisten i den engelske toppdivisjonen denne sesongen. Bare Tottenhams Harry Kane scoret flere mål enn egypteren.

LES OGSÅ: Rudiger glemmer aldri De Rossis ord etter rasistiske rop fra tribunen

Foden på sin side står bokført med ni ligamål fra 2020/21-sesongen.

Daily Mail har samlet en knippe reaksjoner fra nettsamfunnet Twitter og det kan se ut til at fans av de fleste klubber klør seg i hodet over at Foden er nominert.

Samtidig trekker mange fram at de er overrasket over at Salah ikke er det.

- Foden er en fantastisk spiller, men hvorfor i helvete er han nominert her, skriver en person som er gjengitt av den engelske avisen.

LES OGSÅ: Villarreal-profilen fant fram mobilen og sendte en hilsen til Liverpool

- 17 starter for Foden, 22 mål av Salah. Dette er en vits, mener en annen.

Fire City-spillere

Det hører likevel med til historien at selv om Foden startet under halvparten av ligakampene denne sesongen, så var han på banen i totalt 28 av dem.

I tillegg til sine ni mål, bidro han også med fem målgivende pasninger. Salah noterte seg også for samme antall assists i løpet av den nylig avsluttede sesongen.

Manchester City var det dominerende laget i Premier League denne sesongen og det gjenspeiler seg også i kandidatene som er nominert til den prestisjetunge prisen.

LES OGSÅ: Årets lag i Premier League 2020/2021

Hele fire av Citys spillere er blant de seks nominerte. Ruben Dias, som allerede har blitt kåret til årets spiller av journalistene i England, må regnes som en favoritt.

Portugiseren har hatt en glimrende debutsesong i engelsk fotball og vært sentral i at de lyseblå fra Manchester har fått tettet igjen forsvaret. Han må nok likevel belage seg på konkurranse fra spesielt Harry Kane, som ble både toppscorer og assistkonge.

Kan vinne for andre år på rad

Kevin De Bruyne vant prisen sist sesong. Det er kun to spillere som har vunnet prisen to år på rad - Thierry Henry (2003,2004) og Cristiano Ronaldo (2007, 2008).

Nevnte Foden er også nominert til prisen «årets unge spiller». Det er han sammen med Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Bukayo Saka (Arsenal) og Mason Greenwood (Manchester United).

LES OGSÅ: Ferguson forundret over Dele Alli: - Vet ikke hva som skjedde der

Selv om PFA-prisene kanskje er de mest gjeve å vinne, har også Premier League-organisasjonen sin egen «årets spiller»-kåring. Der er ikke Foden nominert.

Premier League har nominert disse spillerne i sin kåring: Mohamed Salah (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Jack Grealish (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Manchester City) og Ruben Dias (Manchester City).

P.S. Mohamed Salah vant «PFA årets spiller» for 2017/18-sesongen.