Dette er et meningsinnlegg fra Torbjörn Nordvall.

Therese Johaugs overlegne prestasjoner i skisporet i vinter gjør ikke bare konkurrentene frustrert. Journalistene som dekker VM i Seefeld virker like fortvilte i jakten på å bygge opp spenningen i forkant av distanseløpet over 10 kilometer tirsdag.

Hva skal vi gjøre?

Prate med Frida Karlsson, så klart!

Johaug sitter ved podiet på pressekonferansen før 10 kilometer klassisk. Hun er rolig, trygg og lettet.

VM-comebacket åpnet med suksess og VM-målet – én medalje – er allerede i boks.

Johaug forteller at hun sov veldig dårlig før den første konkurransen og at hun trolig også kommer til å sove dårlig før konkurransen tirsdag.

Johaug tar ingen medaljer på forskudd i dette mesterskapet.

Spennende? Nei, ikke akkurat.

Nå venter Johaugs favorittdistanse. Underholdningsverdien på forhånd, om hvem som skal vinne, føles litt som å sette seg ned på Colosseum Kino i Oslo og se filmen om kunstløpprinsessen Sonia Henie for «femtiellevte» gang. Ganske uinteressant, med andre ord.

Media må grave dypt for å holde interessen oppe blant sine konsumenter. Det glir ofte tilbake til dopingsaken fra 2016. Gnistrende langrennsform og overlegent gull selger ikke gang på gang.

Media må servere noe nytt.

Som at den svenske avisen Expressen har truffet den tidligere dopingutstengte østerrikeren Johannes Dürr og referer for Johaug på pressekonferansen at han likestiller hennes dopingbrudd, tabben å ikke sjekke innholdet i den ulykksalige leppesalven, med bloddoping.

Johaug svarer at hun aldri har hørt om denne Dürr og ser ut som et spørsmålstegn da hun skal svare.

Det er ikke lett å være Johaug på disse pressekonferansene.

Det er ikke lett å være hennes konkurrenter.

Og det er definitivt ikke lett å være media, heller, som kritisk skal granske og også bidra til å skape oppmerksomhet og engasjement rundt sporten.

Dramaturgien rundt skidronningen Therese Johaug, som falt, reiste seg og kom tilbake bedre enn noen gang fortelles nå om dagen ved å «koke suppe på spiker» og ved å forsøke å slå sprekker i den flotte fasaden.

Jeg har aldri opplevd en lignende situasjon i noe annet mesterskap – at en utøver har vært så voldsomt overlegen og favoritt-tippet.

Gunde Svan, Bjørn Dæhlie og Marit Bjørgen var ofte skyhøye favoritter. Men det var likevel alltid en mulighet for at noen kunne klatre fram og slå dem. Det var alltid konkurrenter som i hvert fall pustet dem i nakken.

Johaug kjenner ikke en gang pusten i nakken. Hun tar ledelsen som en stormvind og overlater det øvrige feltet til å gjøre opp om sølv og bronse.

Hvor spennende er det?

Ikke spennende i det hele tatt, verken for media, konsumenter eller konkurrenter. Historien gjentar seg gang på gang.

Det er bare å innse at langrennssporten har en kvinne langt over det vanlige som herjer fram mellom alpetoppene.

Johaug kan bare fortsette å gjøre den fantastisk jobben hun gjør.

Vi kan nesten ikke klandre henne for at hun risikerer å «ødelegge interessen» gjennom sine smått utrolige prestasjoner.

Men hvor skal vi finne dramaturgien og spenningen?

Ja, kanskje vi må lytte til det svenske supertalentet Frida Karlsson? 19-åringen staket seg inn til en femteplass i skiathlon-konkurransen etter en dårlig startposisjon og to fall i VM-debuten.

Juniorverdensmesteren Frida er full av energi og selvtillit.

Til Expressen sier hun:

- Det er artig å bli sammenlignet med Johaug. Jeg sikter mot å bli like bra som henne, kanskje litt bedre.

Sånn skal det låte.

Respektløst og frampå viser naturtalentet fra Sollefteås dalganger i Ångermanland en lignende innstilling som sprintkometen Kristine Stavås Skistad (20).

Frida og Kristine er framtiden.

Dette kan også redde medieinteressen for skidronningen Therese Johaug når det meste annet føles oppbrukt og alt går på skinner.

Frida Karlsson er «uberørt» og står med rak rygg. Hun har ikke rukket å kjenne på Johaugs brutale fart like mange ganger som Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Charlotte Kalla og Ebba Andersson.

Øynene lyser av glede og kraft i den nye svenske skistjernen fra Sollefteå – et sted som har fostret mange dyktige langrennsløpere.

Jeg minnes godt da en 20-åring fra Sollefteå helt uten å være favoritt gikk hen og vant VM-gullet på 20 kilometer i 1987, foran både nordmenn og russere. Marie-Helene «Billan» Westin Östlunds løp kom som lyn fra klar himmel.

Lynet kan slå ned igjen.

Alt kan skje i idretten.

Det vet Johaug bedre enn noen andre. Idretten kan føles forutsigbar og lite dramatisk i perioder, men plutselig skjer det noe, og da trenger ikke media og bloggere å tvinge fram overskrifter og tekster.

Jeg håper at det kan skje noe overraskende allerede i dette mesterskapet og tipper at Frida Karlsson har tatt et steg nærmere den «umulige» skidronningen Johaug allerede i det kommende 10-kilometerløpet.

Det kan bli medalje, og med det nye temaer og ny energi i de kommende pressekonferansene.

Hvis konkurrentene ikke på alvor har troen på at Johaug kan beseires, så kommer det heller aldri til å skje i dette VM, eller senere i denne sesongen.

Så, heia Frida!

Stå på, og gi Johaug noen utfordringer både i og utenfor skisporet.

En vakker svensk dag kan det som ingen tror, faktisk skje.

/Torbjörn Nordvall